Hungry Mile preporučuje: Tiropitakia ili punjeni trokutići od lisnatog tijesta

Hungry Mile preporučuje: Tiropitakia ili punjeni trokutići od lisnatog tijesta

Hungry Mile preporučuje: Tiropitakia ili punjeni trokutići od lisnatog tijesta
  • Objavljeno: Subota, 22.04.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Hungry Mile / Sanja Tušek

Stigao je još jedan vikend, a to znači još jedan recept iz kuhinje popularnog blogera Mile Butorca. Sigurno već znate tko je Hungry Mile jer se proslavio još 2014. godine u popularnoj amaterskoj kulinarskoj emisiji 3,2,1 Kuhaj. Možda ste već i isprobali neki od recepta objavljenih na njegovom blogu „Jedi do Mile volje“ ili Instagram profilu, a ako još uvijek niste - vrijeme je da to učinite.

Za ovaj vikend Mile nam je preporučio recept za jelo iz grčke kuhinje. Ove male trokutaste pite tradicionalno su punjene mješavinom sira i jaja, a verzija koju priprema mile uključuje još kobasicu i tikvice. Hrskavo, mirisno i jako ukusno!

Recept za trokutiće od lisnatog tijesta punjene sirom, kobasicom i tikvicama

Sastojci (za 20 trokutića):

  • 10 listova za pite i savijače
  • 1 veća tikvica
  • 200 g kobasice, tipa chorizo ili neke druge polusuhe
  • 100 g feta sira
  • 200 g svježeg sira
  • 1 jaje
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • 1 žumanjak
  • sezam

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C

2. Tikvicu operite, naribajte te posolite i ostavite sa strane da pusti višak vode. Kobasice zarežite pri vrhu i ogulite im ovojnicu, te ih narežite na manje komade. Zagrijte tavu, pa na suhoj tavi kratko prepržite kobasice. Izvadite ih na papirnati ručnik i pustite da se prohlade.

3. U međuvremenu pripremite nadjev: u dublju zdjelu stavite feta sir pa ga razmrvite, dodajte mu svježi sir i jaje pa sve razradite. Umiješajte i prepržene kobasice, te posolite i popaprite po ukusu. Na kraju u sve umiješajte i naribanu tikvicu koju ste prethodno dobro ocijedili.

4. Uzmite dvije kore za pitu, pa ih uzdužno prerežite na 4 jednaka dijela, svaku traku premažite s maslinovim uljem, a u dno dodajte nepunu žlicu nadjeva. Uzmite za krajeve i preklapajte po trećinama dok ne dođete do vrha kore.

5. Trokutiće slažite na pleh prekriven masnim papirom, premažite s umućenim žumanjkom i pospite sa sezamom i ružmarinom. Stavite peći u zagrijanu pećnicu 15 minuta ili dok ne budu hrskavi zlatni.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije