Hungry Mile preporučuje: Recept za quiche koji vole svi, a jednostavno ga je pripremiti

Hungry Mile preporučuje: Recept za quiche koji vole svi, a jednostavno ga je pripremiti

Hungry Mile preporučuje: Recept za quiche koji vole svi, a jednostavno ga je pripremiti
  • Objavljeno: Subota, 25.02.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Hungry Mile

Kao i svake subote, donosimo vam jedan recept iz kuhinje popularnog blogera Mile Butorca. Većini je poznat kao Hunrgy Mile, autor bloga „Jedi do Mile volje“, a proslavio se još 2014. godine u popularnoj amaterskoj kulinarskoj emisiji 3,2,1 Kuhaj. Njegov blog i Instagram profil neiscrpan su izvor inspiracije za raznovrsna jela i deserte, koji su najčešće vrlo jednostavni za pripremu.

Za ovu subotu Mile nam je preporučio da probamo ukusan quiche s nadjevom od slanine, poriluka i tikvica, a kad smo vidjeli da je na popisu sastojaka još i feta sir nije nas trebalo puno nagovarati. Mile smatra da svatko tko kaže da ne voli quiche, jednostavno nije iskren, a mi smo mu skloni povjerovati.

Recept za quiche s nadjevom od slanine, poriluka i tikvica

Sastojci:

Tijesto

  • 150 g mekog brašna
  • 150 g oštrog brašna
  • 1 žličica soli
  • 125 g hladnog maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • + po potrebi žlica – dvije hladne vode

Nadjev

  • 100 g špeka
  • 1 srednji poriluk
  • 2 srednje tikvice
  • 3 jaja
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 100 ml mlijeka
  • 200 g feta sira, ili nekog sličnog slanog
  • sol, papar, čili, svježi peršin, vlasac

Priprema:

1. Brašno, sol i maslac pomiješajte prstima tako da dobijete mrvičastu mješavinu. Zatim dodajte jaje i žumanjak pa brzo umijesite kompaktno tijesto. Ako se tijesto raspada dodajte žlicu – dvije hladne vode.

2. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, ili između dva papira za pečenje, u krug nešto veći od kalupa.

3. Kalup premažite maslacem i pospite s malo brašna pa u njega prebacite tijesto (zarolajte ga na valjak pa odrolajte preko kalupa). Dobro utisnite tijesto kako bi se napravila 'zdjelica' pa odrežite višak tijesta koji viri iz kalupa.

4. Tijesto stavite hladiti barem 30 min. Hladno tijesto izbodite vilicom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C oko 15 min, tj. dok ne krene dobivati boju.

5. Dok se tijesto peče pripremite nadjev: tavu zagrijte pa dodajte špek izrezan na kockice. Špek lagano prepecite i pustite da pusti masnoću, dodajte poriluk izrezan na polumjesece i dinstajte kratko dok ne povene. Svemu dodajte i tikvice izrezane na trokutiće i dinstajte dok ne porumene. Začinite sa začinima po želji: sol, papar, čili i sjeckani svježi peršin, te stavite sa strane da se prohladi.

6. U drugoj zdjeli razradite vrhnje s mlijekom, pa dodajte jaja i sve dobro izmiješajte.

7. Po polupečenoj kori rasporedite povrće sa špekom, te po njemu rasporedite sir, a po svemu izlijte mješavinu vrhnja i jaja. Pecite još oko 25 min, tj. dok ne primi lijepu boju na vrhu. Nakon pečenja pustite da odstoji 10 min prije rezanja.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije