Iskoristite zdravstvene prednosti nara već danas!

Iskoristite zdravstvene prednosti nara već danas!

Iskoristite zdravstvene prednosti nara već danas!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 24.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prirodni afrodizijak

U mnogim kulturama, nar je povezan s plodnošću i obiljem. Posljednjih godina se spominje da nar predstavlja prirodni oblik viagre. Jedno istraživanje je otkrilo da konzumacija čistog soka od nara može povećati razinu testosterona za 24%. Povišen testosteron može rezultirati poboljšanim raspoloženjem i povećanom željom za seksom. Neka istraživanja također dokazuju da sok nara povećava protok krvi i tako olakšava erekciju, te se stoga koristi kao prirodni lijek za impotenciju.

Jedite nar i iskoristite njegova ljekovita svojstva!

Smanjuje artritis i bol u zglobovima

Artritis uzrokuje bol i ukočenost koja se s godinama može pogoršati. Nar je prirodni izvor antioksidansa, flavonola, koji djeluju protuupalno. Ekstrakt nara može smanjiti pojavu i učestalost induciranog artritisa. Istraživanja također pokazuju da je težina artritisa i upale zglobova značajno smanjena upotrebom ekstrakta nara. Ako već koristite lijekove za artritis, provjerite sa svojim liječnikom smijete li uvesti nar u prehranu.

Sudjeluje u borbi protiv raka

Kada je u pitanju rak, sve više istraživanja pokazuje da je nar moćan u borbi protiv raka. Nar djeluje antitumorski na različite vrste stanica raka. Brojna istraživanja pokazuju da ekstrakt nara ima moćno djelovanje u borbi protiv raka dojke i da može usporiti rast raka prostate.

Provjerite kako jednostavno očistiti nar!

Snižava krvni tlak

Sok od nara sadrži različite vrste antioksidansa i polifenola koji pozitivno utječu na kardiovaskularno zdravlje. Istraživanja pokazuju da dvotjedni unos ovog soka snižava visoki krvni tlak.

Jača zdravlje srca

Srčane bolesti su vodeći uzrok smrti u svijetu. Sok od sjemenki nara sadrži visoki udio antioksidansa i može blokirati ili usporiti nakupljanje kolesterola u arterijama. Sudionici istraživanja koji su konzumirali sok od nara snizili su krvni tlak za više od 12%, a aterosklerotski plak su smanjili za 30%.

Pripremite topli smoothie od nara!

Poboljšava pamćenje

Sok od nara jača memoriju i kognitivne sposobnosti. Istraživanje provedeno na starijim osobama potvrđuje tu teoriju. Ispitanici koji su pili sok od nara znatno su poboljšali pamćenje. Istraživanje također pokazuje da konzumacija soka može odgoditi ili usporiti simptome Alzheimerove bolesti. Nar pozitivno djeluje na pamćenje i na mišićnu koordinaciju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije