Najbolja metoda kako čuvati avokado da ostane svjež mjesecima

Najbolja metoda kako čuvati avokado da ostane svjež mjesecima

Najbolja metoda kako čuvati avokado da ostane svjež mjesecima
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.04.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Iako je mnogima omiljen, avokado jednako tako može zadavati i muke zbog svog kratkog roka trajanja. Ako kupimo avokado koji je zreo i ne pojedemo ga odmah, već idući dan ga možemo baciti u smeće, što nije prihvatljiva opcija. Zbog toga često tražimo načine kako ga čuvati kod kuće, a jedan od njih je pohranjivanje u zamrzivač.

Ako ste ikada probali zamrznuti narezani avokado u plastičnoj vrećici ili posudi, vjerojatno ste primijetili da nakon odleđivanja više nema svoju karakterističnu zelenu boju, zbog čega ga možete koristiti isključivo u receptima za koje nije važan izgled namirnica, kao što je smoothie s avokadom. Srećom, postoji trik kako avokado možete čuvati mjesecima, a da ostane jednako svjež i zelen kao prvog dana. Blogerica Bethany Ugarte je otkrila svoju metodu čuvanja avokada koju koristi već godinama.

Čuvanje avokada u zamrzivaču

Metoda je vrlo jednostavna - čitav neoguljeni avokado spremite u zamrzivač. Kada vam je potreban, ostavite ga 30 minuta na sobnoj temperaturi da se odmrzne ili ubrzajte postupak tako što ćete ga staviti u toplu vodu. Na taj način će avokado sačuvati svoju svježinu, boju i teksturu nakon odmrzavanja, za razliku od avokada kojeg ste narezanog spremili u zamrzivač. Ako imate avokado koji nije dovoljno zreo, ostavite ga vani nekoliko dana dok ne postane spreman za konzumaciju i tek onda ga zamrznite.

Avokado u zamrzivaču može stajati do 4 mjeseca. Ova metoda čuvanja avokada je iznimno korisna kada ulovite avokado na sniženju, jer možete kupiti više komada i čuvati ih dok vam ne zatrebaju. Na ovaj način nećete samo uštedjeti novac, već ćete i spriječiti nepotrebno bacanje hrane.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije