Kako koristiti niskokalorične namirnice poput voća i povrća

Kako koristiti niskokalorične namirnice poput voća i povrća

Kako koristiti niskokalorične namirnice poput voća i povrća
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zdrave i dobre namirnice

Da bi izgubili na težini, moramo jesti manje kalorija nego što je potrebno našem tijelu tijekom uobičajenog dnevnog stila života.

Osjećaj gladi je vrlo neugodan osjećaj koji pobjeđuje svako logičko razmišljanje i ostavlja svjesnu samo želju za njegovim utaživanjem! Da bi smo usljed neselektivnog razmišljanja tijekom osjećaja gladi spriječili natrpavanje organizma raznim masnoćama i visokokaloričnim proizvodima, moramo svjesno, već unaprijed pripremiti takve brze obroke koji će u sebi sadržavati razne niskokalorične nadomjestke.

Namirnice koje mogu ugasiti apetit, a ne sadrže puno kalorija su voće i povrće. Kombiniranje voća i povrća sa cjelovitim žitaricama i nemasnim mesom, lješnjacima, orasima i grahoricama čini dobro izbalansiranu i zdravstveno odgovarajuću prehranu. Prehrana bogata voćem i povrćem smanjuje vjerojatnost oboljevanja od nekih vrsta raka i kroničnih bolesti.

Voće i povrće sadrže razne esencijalne tvari, poput vitamina i minerala, ali i razne druge tvari neophodne za zdrav život. Da bi izgubili na težini, moramo jesti manje kalorija nego što je potrebno našem tijelu tijekom uobičajenog dnevnog stila života. Ta činjenica ne znači odmah uzimanje manje hrane, već treba kreirati obroke tako da količinski zadovolje osjećaj gladi, ali da kalorijski budu siromašniji. Voda i vlakna iz povrća i voća upravo će dati dovoljnu količinu (volumen) obroku iako će takav obrok u konačnici biti manje kaloričan.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije