Ledeni vjetar: Lagani kremasti kolač s voćem koji svi obožavamo

Ledeni vjetar: Lagani kremasti kolač s voćem koji svi obožavamo

Ledeni vjetar: Lagani kremasti kolač s voćem koji svi obožavamo
  • Objavljeno: Petak, 15.03.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Ledeni vjetar je omiljena proljetna torta koju svi obožavaju. Radi se s beze korama koje odlično pašu uz kiselkasto voće i tučeno vrhnje jer su same kore napravljene većinom od šećera. Bez obzira na to koje voće trenutno možete nabaviti, ova torta je uvijek ukusna i dobar odabir za slavlja i posebne prigode.

Cijelu tortu sjedinjuju i žuta krema i šlag koji spajaju voće i kore i sačinjavaju ovu estetski privlačnu tortu koja može imati puno katova, a i izgledati zanimljivo u presjeku ako ste koristili više vrsta voća. U nastavku donosimo popis sastojaka i puni postupak pripreme za ovu ukusnu proljetnu tortu.

Sastojci:

Za kore:

  • 9 bjelanjaka
  • 300 g šećera
  • 1 žlica jabučnog octa

Za kremu i voće:

  • 9 žumanjaka
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 2,5 dcl mlijeka
  • 3 vanilin šećera
  • 250 grama maslaca
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • bobičasto voće, banane, jagode, kivi i slično voće
  • sok jednog limuna

Priprema:

  1. Za početak istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, dodajte mu šećer i jednu žlicu jabučnog octa. Sve skupa dobro izmiksajte.
  2. Smjesu stavite na masni papir, izravnajte je i pecite 1 sat u pećnici zagrijanoj na 150 °C. Kada je gotova, ostavite je da se ohladi i prerežite je na tri jednaka dijela.
  3. Žumanjke izmiksajte sa šećerom, dodajte brašno i vanilin šećer. Lagano zakuhajte mlijeko i dodajte mu smjesu sa žumanjcima neprestano miješajući dok se ne zgusne na laganoj vatri. U ohlađenu kremu dodajte maslac i dobro izmiksajte.
  4. U posebnoj zdjeli napravite šlag.
  5. Na dno stavite jednu koru, premažite je kremom, stavite red banana isječenih na kolutove i sve premažite slatkim vrhnjem, ponovite postupak sa sljedeće dvije kore i voćem po izboru. Voće koje oksidira premažite limunovim sokom kako ne bi posmeđilo. Vrh zadnje kore također premažite šlagom i ukrasite tortu po ukusu.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije