Najčešći uzroci pogrešnog načina prehrane
 
    Doručak
Za doručak se savjetuje pecivo od integralnog kruha, žitarice i žitne pahuljice ili müsli, čaša mlijeka, jogurta, bijele kave i voće. Primjerice zobene pahuljice možemo kombinirati sa svježim ili sušenim voćem, a mladi kravlji sir s povrćem ili začinskim biljem.
Integralne žitarice obiluju ugljikohidratima (niskog glikemičkog indeksa), a to znači da se glukoza sporije otpušta u krv, bolje se iskoristi kao energija na razini stanice, a osjećaj sitosti dulje traje. Osim toga cjelovite žitarice obiluju vitaminima B skupine, koji su nužni za rad i pravilnu funkciju živčanog sustava.
Mliječni obrok osigurava unos kalcija, magnezija i bjelančevina, dok voćem unosimo vitamine potrebne za aktivaciju enzima. Uz malo volje i truda možemo osmisliti doručak i tako zadovoljiti nutritivne potrebe organizma za aktivnosti i napore tijekom radnog dana.
Najnovije
Najčitanije
- 
                Recept dana![Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za zdrav i ukusan obrok]()  Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za...1:30h12345
- 
                Recept tjedna![Juneći gulaš s krumpirom]()  Juneći gulaš s krumpirom1 h12345
- 
                Recept mjeseca![Sočni kolač od limuna i borovnica]()  Sočni kolač od limuna i borovnica1 h12345

 
             
             
             
             
             
             
                         
                         
                        