Najčešći uzroci pogrešnog načina prehrane
 
    Ručak
Za ručak dajmo prednost povrću (juhe u kombinaciji sa salatama i prilozima) koje smo dopunili ribom, lako probavljivim nemasnim mesom primjerice puretinom, piletinom ili za vegetarijance odreskom od soje. Za ručak se savjetuju i jela "sa žlicom", variva sa sezonskim povrćem i mahunarkama ili tjestenina i riža, dok se za večeru savjetuje lagani proteinski obrok.
Između obroka potrebno je piti dosta tekućine, najbolje vode (bar 8 čaša od 2 dl). Razina kolesterola u krvi može se nadzirati ne samo vrstom hrane koju jedemo, nego i učestalošću obroka, pokazalo je istraživanje provedeno na sveučilištu Cambridge u Engleskoj. Muškarci i žene koji su jeli tri glavna obroka na dan i dva međuobroka imali su oko 5% niže koncentracije kolesterola od onih koji su rjeđe jeli. Istraživanja su pokazala da jedenje velikih obroka nakon dugog razdoblja bez hrane mijenja način metabolizma masti i utječe na enzime bitne za sintezu kolesterola.
Najnovije
Najčitanije
- 
                Recept dana![Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za zdrav i ukusan obrok]()  Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za...1:30h12345
- 
                Recept tjedna![Juneći gulaš s krumpirom]()  Juneći gulaš s krumpirom1 h12345
- 
                Recept mjeseca![Sočni kolač od limuna i borovnica]()  Sočni kolač od limuna i borovnica1 h12345

 
             
             
             
             
             
             
                         
                         
                        