Sočna piletina u umaku od naranče: Zvuči egzotično, ali svidjet će se i ljubiteljima klasike

Sočna piletina u umaku od naranče: Zvuči egzotično, ali svidjet će se i ljubiteljima klasike

Sočna piletina u umaku od naranče: Zvuči egzotično, ali svidjet će se i ljubiteljima klasike
  • Objavljeno: Srijeda, 13.03.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Naranča kao sastojak u umaku za piletinu je osvježavajuća i egzotična alternativa ako želite isprobati nešto novo. Ovaj recept za piletinu u umaku od naranče je savršen odabir ako su vam uobičajeni načini pripreme piletine poput pohanja ili pečenja dosadili ili ako želite posebno iznenaditi ukućane ili posebne goste.

Piletina pripremljena na ovakav način je vrlo praktična i jednostavna za pripremu jer meso ne treba stajati u marinadi, već se kuha u njoj. Kao prijedlog za posluživanje predlažemo uz piletinu pripremite rižu, koju god vrstu volite. Ako i dalje tražite način kako savršeno skuhati rižu, najbolje savjete potražite ovdje.

Sastojci:

  • 4 pileća filea
  • sol i papar po ukusu
  • 2 žlice maslaca ili maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 250 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
  • 100 ml pilećeg temeljca ili bijelog vina
  • 2 žlice meda
  • 1 žličica svježe naribanog đumbira
  • svježi peršin ili korijander za posipanje (opcionalno)

Priprema:

  1. Pripremite pileće filete tako da ih posolite i popaprite po ukusu s obje strane.
  2. Zagrijte maslac ili maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite je sa svake strane dok ne postane zlatno-smeđa, što bi trebalo trajati oko 5-7 minuta po strani, ovisno o debljini filea. Kad su filei gotovi, izvadite ih iz tave i stavite ih na tanjur, prekrivene folijom kako bi ostali topli.
  3. U istu tavu dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko ga pržite dok ne zamiriše, otprilike 1 minutu.
  4. Zatim dodajte svježe iscijeđeni sok od naranče, pileći temeljac ili bijelo vino, med i svježe naribani đumbir. Promiješajte sve sastojke i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se umak ne reducira i postane nešto gušći, otprilike 5-7 minuta.
  5. Kad je umak gotov, vratite piletinu u tavu i pustite je da se još kratko krčka u umaku kako bi upila sve arome naranče i začina.
  6. Poslužite pileće filete prelivenim bogatim umakom od naranče, posipajte svježim peršinom ili korijandrom za dodatni okus i ukras.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije