Pohana cvjetača na malo drugačiji način - nama je ovaj puno bolji!

Pohana cvjetača na malo drugačiji način - nama je ovaj puno bolji!

Pohana cvjetača na malo drugačiji način - nama je ovaj puno bolji!
  • Objavljeno: Petak, 23.02.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Jeste li znali da 100 grama cvjetače ima samo 25 kalorija? To je čini jednom od najmanje kaloričnih namirnica općenito pa ako to smatrate važni faktorom, možda je najbolje da ipak pripremite varivo od cvjetače i piletine ili možda odrezak od cvjetače. Naime, jelo koje danas pripremamo nije baš najbolji izbor za one koji paze na unos kalorija, Niskokaloričnu cvjetaču ćemo pržiti u vrućem ulju, ali ovaj put cvjetove nećemo uvaljati u brašno, jaja i krušne mrvice, nego ćemo ih umočiti u tijesto nalik onom za palačinke.

Sastojci:

  • 1 velika glavica cvjetače
  • 1 šalica brašna
  • 1 šalica mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • sol po ukusu
  • ulje za prženje
  • malo svježeg peršina (za dekoraciju)

Priprema:

  1. Operite cvjetaču i razdvojite je na manje cvjetiće pa je kratko prokuhajte, ali pazite da ne bude skuhana do kraja.
  2. U zdjeli pomiješajte brašno, mlijeko, jaja, prašak za pecivo i sol. Trebate dobiti glatko tijesto.
  3. U velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri.
  4. Umočite cvjetiće cvjetače u pripremljeno tijesto, osiguravajući da su potpuno prekriveni.
  5. Stavljajte pohane cvjetiće u zagrijano ulje i pržite ih dok ne porumene s obje strane.
  6. Kad su gotovi izvadite ih iz tave i stavite na papirnati ručnik koji će upiti višak ulja.

Pohana cvjetača ili ova verzija cvjetače u tijestu najbolje se slaže uz umak prema vlastitom izboru. Ako niste sigurni koji, poslušajte našu preporuku i pripremite klasičan grčki tzatziki umak ili još jednostavniji bijeli umak s češnjakom.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije