Prokulice sa slaninom morate probati: Najbolji način za pripremu povrća koje mnogi izbjegavaju

Prokulice sa slaninom morate probati: Najbolji način za pripremu povrća koje mnogi izbjegavaju

Prokulice sa slaninom morate probati: Najbolji način za pripremu povrća koje mnogi izbjegavaju
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.02.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Prokulice su ukusna i hranjiva povrtna delicija koja obiluje nutrijentima. Prepune su vlakana, vitamina C, K i antioksidansa, što ih čini izvrsnim za jačanje imuniteta i borbu protiv upala. Jednostavne su za pripremu: mogu se kuhati, pirjati, peći ili čak jesti sirove. Također su niskokalorične i povoljan izbor namirnica za one koji nastoje smršavjeti.

Njihov karakterističan okus se može obogatiti dodatkom začina poput češnjaka ili limunovog soka. Bez obzira na to volite li ih ili ne, uz dodatak slanine koja zbog svoje masnoće omogućuje topljivost i apsorpciju vitamina K, postat će nezaobilazna namirnica na vašem meniju. U nastavku donosimo popis sastojaka i postupak pripreme za prokulice sa slaninom.

Sastojci:

  • 450 g prokulica
  • 100 g slanine
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po ukusu

Upute:

  1. Operite prokulice i odrežite im donje dijelove.
  2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri.
  3. Dodajte slaninu i pržite je dok ne postane hrskava.
  4. Dodajte sjeckani češnjak i prokulice u tavu. Promiješajte da se sve sjedini.
  5. Pokrijte tavu i dinstajte prokulice dok ne omekšaju, oko 10-15 minuta.
  6. Posolite i popaprite po ukusu.
  7. Poslužite toplo i uživajte!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije