Ugljikohidrati

Ugljikohidrati

Ugljikohidrati
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 09.03.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Gdje je tu istina?

Ime "sirovi šećer" ima pogrešno tumačenje. Ne možemo kupiti pravi sirovi šećer. Sav šećer prisutan u prodaji bar se djelomično prerađuje kako bi se odstranile nečistoće i druge primjese. Smeđi šećer je prerađeni šećer obložen melasom. Jedina prednost uzimanja ovog šećera u odnosu na bijeli šećer je ta što on ne dovodi do dodatne fermentacije ili dodatnog vrenja uvjetovanog mikroorganizmima u našem probavnom sustavu (crijevima).
Saharoza ili stolni šećer je doista opasna namirnica u bilo kojem obliku. Najbolje je upotrebu tog šećera u svakodnevnoj prehrani svesti na najmanju moguću mjeru. Naš organizam nikako nije stvoren, a nije ni prilagođen na ogromne količine saharoze koje svakodnevno konzumiramo. Najopasnije je to što često nismo svjesni da konzumiramo stolni šećer jer je on "skriven" u nekom proizvodu. Kada govorimo o nazivu "skrivene kalorije' u prvom redu mislimo na šećere (saharozu) i masti koje ne vidimo na prvi pogled u nekoj namirnici.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije