Zapečena tjestenina s brokulom i sirom: Ovo ukusno jelo će uspjeti i onima koji nisu vješti u kuhinji

Zapečena tjestenina s brokulom i sirom: Ovo ukusno jelo će uspjeti i onima koji nisu vješti u kuhinji

Zapečena tjestenina s brokulom i sirom: Ovo ukusno jelo će uspjeti i onima koji nisu vješti u kuhinji
  • Objavljeno: Utorak, 30.01.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Zapečena tjestenina s brokulom i sirom je zasitan i cjenovno pristupačan obrok koji možete napraviti za samo 30 minuta. Budući da je priprema ovog jela poprilično brza i jednostavna, možete ga pripremiti kao kasni ručak nakon dugog dana na poslu. Tjestenina s brokulom i topljivim sirom koji nakon što se zapeče u pećnici dobiva savršenu hrskavu koricu je jelo koje će se svidjeti cijeloj obitelji. U nastavku pročitajte popis sastojaka i potpuni postupak pripreme za ovo jelo.

  • Savršeni špageti bolonjez - jedini recept koji će vam ikad trebati

Sastojci:

  • 300 g kratke tjestenine po izboru (npr. penne ili fusilli)
  • 1 glavica brokule
  • 400 grama topljivog sira po izboru (npr. cheddar, mozzarella ili gouda)
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po ukusu
  • začini po ukusu
  • 100 g krušnih mrvica

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ali kuhajte je malo kraće od preporučenog vremena jer će se kasnije peći u pećnici. Ocijedite tjesteninu.
  2. U međuvremenu stavite brokulu u posudu s kipućom vodom i kuhajte je 2-3 minute, samo da omekša. Ocijedite brokulu i stavite je u hladnu vodu da zaustavite kuhanje.
  3. Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko ga pirjajte dok ne zamiriše. Dodajte ocijeđenu brokulu u tavu i pirjajte je oko 5 minuta dok ne postane mekana.
  4. Prebacite tjesteninu, brokulu i polovicu sira u prikladnu posudu za pečenje. Posipajte preostalim ribanim sirom po vrhu. Ako želite dodatnu hrskavost, pospite po vrhu i krušne mrvice.
  5. Sve stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 20-25 minuta ili dok sir ne postane zlatno smeđe boje i hrskav po vrhu.
  6. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi prije posluživanja.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije