Znate li što se događa ako pijete kokosovu vodu 7 dana na prazan želudac?

Znate li što se događa ako pijete kokosovu vodu 7 dana na prazan želudac?

Znate li što se događa ako pijete kokosovu vodu 7 dana na prazan želudac?
  • Objavljeno: Srijeda, 21.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Činjenica je da kokosova voda ima približnu strukturu kao i krvna plazma u sustavu cirkulacije. Kokosova voda se u prošlosti, u ratnim sukobima, koristila kao zamjena za krvnu plazmu. Ranjenici su dobivali kokosovu vodu za vrijeme užasnih i dugotrajnih borbi i na ovaj način su se spasili mnogi ljudski životi.

Danas je kokosova voda izuzetno popularna i koristi se širom svijeta. Može se naći u mnogim poslovnim sektorima diljem svijeta, tako da svi imamo priliku uživati u njenim dobrobitima i na taj način poboljšati naše zdravlje i život. Možda njen ukus nije toliko dobar, ali njena moć detoksikacije je neupitna.

Prednosti kokosove vode

Kokosova voda je izuzetno korisna za zdravlje i donosi razne dobrobiti. Ima pozitivan učinak kada se koristi u postupku smanjenja težine, vraća energiju, podiže imunitet, štiti od mikroorganizama i mnogih drugih bolesti. Kokosova voda pojačava stvaranje hormona štitnjače te usklađuje elektrolite čija neravnoteža može ponekad biti temelj za hipertenziju.

Ona je prirodni diuretik, tako da je vrlo korisna u slučaju poremećaja bubrega. Isto tako, pomaže u čišćenju urinarnog trakta i kanala mokraćnog mjehura , ostavljajući ga čistim i bez infekcije. Čisti otrove iz tijela i smanjuje probleme izazvane bubrežnim kamencima.

Kokosova voda jača imunitet i uklanja bakterije, viruse i mikroorganizme, koji uzrokuju infekcije urinarnog trakta, gonoreju, bolesti zubnog mesa, zarazne bolesti i tifus. Kokosova voda sadrži veliku količinu vlakana, što je čini pogodnom za naš probavni sistem.

Njena redovita konzumacija ublažava probleme sa želučanom kiselinom. Zbog niske razine masti, možete je piti u velikim količinama. Smanjuje apetit i pruža osjećaj sitosti, što može dovesti do gubitka težine. Konzumiranje kokosove vode pridonosi vitalnosti i pomaže kod kroničnog umora. Propisana doza je 40 do 50 ml svaki dan.

Ukoliko želite da vaša koža bude hidratizirana, pijte jednu šalicu kokosove vode dnevno. Konzumacija kokosove vode nakon napornih tjelesnih vježbi je vrlo učinkovita. Nadoknađuje energiju i okrjepljuje, pozitivno djeluje na svaki dio tijela.

Ukoliko imate problema sa aknama ili imate kombiniranu, suho – masnu kožu, možete namočiti pamuk u kokosovoj vodi i nanijeti je na kožu. Voda će pročistiti i stimulirati kožu i neće zatvoriti pore , za razliku od mnogih drugih krema i proizvoda.

Također vam može pomoći da očistite svoje tijelo: kada se pomiješa s maslinovim uljem, kokosova voda eliminira crijevne parazite. Liječnici kažu da ćete redovitim ispijanjem kokosove vode riješiti neke zdravstvene probleme za vrijeme trudnoće.

Sljedeći put kada se probudite mamurni sa glavoboljom nakon zabave, koristite ovu prekrasnu vodu koja će vam pomoći da se riješite glavobolje. Konzumacijom kokosove vode nadoknađujete izgubljenu tekućinu i rješavate se mučnine povezane s mamurlukom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije