Zašto odabrati umjetno božićno drvce i na što paziti kod kupovine?

Zašto odabrati umjetno božićno drvce i na što paziti kod kupovine?

Zašto odabrati umjetno božićno drvce i na što paziti kod kupovine?
  • Objavljeno: Nedjelja, 19.12.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Božić

Već godinama za svaki Božić kupujete pravo božićno drvce, ali počeli ste razmišljati o umjetnim opcijama? Čini vam se nekako praktičnije i profitabilnije i manje je čišćenja u kući nakon završetka blagdanske sezone. Zbog čega je dobro kupiti umjetno drvce i kako ga odabrati, pročitajte u nastavku.

Pravo drvce, ono u teglici ili pak ono umjetno? Ako ćemo gledati s ekološke strane, najbolja opcija je kupnja bora u teglici kojeg kasnije negdje možete posaditi. Nažalost, veliki dio obitelji nema tu mogućnost, stoga kao nemate veliku okućnicu, morate se odlučiti za prvu ili treću opciju. Mnogi ne žele svake godine kupovati pravo drvce koje je posječeno samo kako bi ukrasilo naš dom za vrijeme blagdanskog razdoblja. Brojni su praktični razlozi zbog kojih se možete odlučiti za kupnju umjetnog drvca koje možete koristiti puno godina.

Cijena

Možda se na prvu čini jeftinije kupiti živi bor jer onaj umjetni, barem ako želimo da bude raskošan i što više sliči kao pravi, je dosta skuplji. No, imajte na umu da je kupnja umjetnog bora dugoročna investicija. Naime, kvalitetan umjetni bor može trajati i više od deset godina. Računica je posve jasna.

Stabilnost

Kod umjetnog bora ste sigurni u njegov izgled i stabilnost. Njegova grane se neće osušiti, neće ostati bez iglica te je svaki vaš ukras na njemu siguran. Uz to su najbolji odabir ako u svom kućanstvu imate osobe sklone alergijama.

Izgled

Ako kupite kvalitetan umjetni bor dobit ćete, doslovno, drvce kao iz američkih filmova. Grane možete prilagoditi, a nakon što se okiti, izgleda savršeno. Ako vam nedostaje miris bora, postoje eterična ulja koja će izvrsno poslužiti svrsi.

Praktičnost

Umjetni bor se jako brzo i jednostavno složi. To isto vrijedi i za njegovo skidanje. Nakon što je postavljen, nemate više brige - nije ga potrebno zalijevati, iglice ne opadaju, on ostaje u posve istom stanju. Skladišti se u duguljastoj kutiji koja ne zauzima puno mjesta.

Savjeti za kupovinu umjetnog drvca

Prije nego se odlučite za kupnju umjetnog bora, izmjerite prostor na kojega ga planirate držati. Posebnu pozornost obratite na širinu njegovih grana. Savjet je da kupite bor srednje veličine jer se on može prilagoditi većini prostora.

Obratite pozornost na materijal iglica umjetnog drvca. Iglice se rade od dvije vrste materijala, od PVC-a i od PE-a. Jeftinija drvca su napravljena od PVC-a, ona srednjeg cjenovnog ranga od mješavine ova dva materijala, a najskuplje verzije su napravljene od PE-a. Prilikom kupovine nemojte samo provjeravati grančice nego i sam stup. Pozornost obratite na njegovu čvrstoću i stabilnost.

Dobra vijest je što ona nešto skuplja božićna drvca čak imaju i garanciju, što odluku o kupnji čini znatno lakšom.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije