Što je AHCC i zašto je važan za snažan imunitet?

Što je AHCC i zašto je važan za snažan imunitet?

Što je AHCC i zašto je važan za snažan imunitet?
  • Objavljeno: Utorak, 13.02.2018.
  • Broj pregleda: 1.980
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos, Unsplash

Kategorija: Imunitet

Svakodnevno se susrećemo s nizom novih proizvoda za poboljšavanje imuniteta. Imunitet je složen sustav zaštite našeg tijela od štetnih vanjskih utjecaja. Slabljenje imuniteta vodi do veće sklonosti raznim infekcijama (upala dišnih puteva, herpesne i gljivične infekcije), a dugotrajno oslabljen imunološki sustav rizičan je faktor za pojavu malignih bolesti.

Suvremeni ubrzani način života, neredovita prehrana, nedovoljno kretanje te izostanak odmora rezultiraju slabljenjem imuniteta. Među mnoštvom proizvoda za jačanje imuniteta izdvajaju se i proizvodi koji u svome imenu sadrže kraticu AHCC. Ako ste se i vi zapitali što to znači, sada ćemo razjasniti o čemu se radi.

AHCC (active hexose correlated compound) je jedinstveni suplement za podizanje imuniteta dobiven iz dijelova gljiva (shiitake i ostalih medicinskih gljiva) koji je vrlo bogat α-1,4 glukanom. Nijedan dodatak prehrani na svijetu nije dobio toliko nagrada i potvrda za svoju kliničku učinkovitost kao AHCC. Visoko efektivan imuno-modulator, koristi se u preko 700 klinika kao postavljen standard za prevenciju infekcija u bolničkom liječenju. Pomaže u borbi protiv formiranja abnormalnih stanica čiji rast može voditi prema razvijanju tumora, kroničnih bolesti ili infekcija.

Iskoristite snagu AHCC-a na najbolji način!

Formulu preparata osmislio je dr. Ralpf Steinman, dobitnik Nobelove nagrade za medicinu 2011. godine koji je bolovao od raka gušterače. Nakon što su mu doktori prognozirali još samo 6 mjeseci života uz pomoć AHCC terapije, poživio je čak četiri godine duže.

AHCC ne djeluje direktno na viruse, gljivice ili bakterije. On pojačava imunološki sustav i pri tome uspješno uništava zaražene stanice u tijelu te ublažava tegobe kod pacijenata koji prolaze čak i kroz kemoterapiju, ali pomaže i zdravim osobama da održe snažan imunitet tijekom zimskog perioda godine.

Zašto je AHCC toliko učinkovit?

Japanski su znanstvenici pronašli način kako da se gljive, koje se inače radi svojih prevelikih polisaharidnih struktura teško apsorbiraju u tijelo, učine lakše „probavljivima“. Kako bi se bilo što moglo apsorbirati u tijelo, mora biti dovoljno malo da prođe kroz sluznicu gastrointestinalnog trakta. Zato se ljekovite gljive u svom prirodnom stanju teško apsorbiraju: njihovi biološki aktivni sastojci, polisaharidi su preveliki bi se probili kroz tanke ulaze u gastrointestinalni trakt.

Imunološki sustav konstantno skenira tijelo tako da zna djelovati u slučaju ulaska bakterije, virusa ili parazita. Isti je slučaj i sa mutiranim stanicama. In vivo i humane kliničke studije su pokazale kako AHCC modificira imunološki odgovor tako što:

Ojačajte imunitet i osnažite organizam na ovaj jednostavan način!

  • povećava proizvodnju citokina
  • povećava aktivnost NK stanica 300-800%
  • povećava broj makrofaga, u nekim slučajevima i udvostručava
  • povećava broj dendritičkih stanica
  • povećava broj T stanica za 200%.

Zaključak je da AHCC pojačava imunološki sustav bez kojeg tijelo naprosto ne može funkcionirati i on je prvi u liniji obrane organizma.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije