Depilacija osjetljive kože

Depilacija osjetljive kože

Depilacija osjetljive kože
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.05.2012.
  • Broj pregleda: 3.841
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ako imate osjetljivu kožu, sigurno vam je depilacija jedna od najgorih stvari koje trebate obaviti. Osjetljiva koža lako postaje crvena ako dođe u dodir s nekim intenzivnijim kozmetičkim proizvodom. Stvar postaje još gora ako se izlažete suncu. Važno je da znate kako depilacija zdrave i otporne kože može od nje učiniti osjetljivu kožu. Osim načina depilacije, postoji još mnogo stvari koje trebate imati  na umu.

Depilirajte se navečer

Ukoliko ćete kožu depilirati navečer, ona će imati više vremena da se vrati u normalno stanje. Naime, dok se depilirate uklanjate mrtvi sloj kože, dok novi sloj ostaje izložen. Ovaj sloj je puno osjetljiviji od mrtvog sloja kože, a depiliranje će i otvoriti pore. Uzimajući u obzir ove faktore, ako vaša koža još uz sve to dođe u doticaj s prašinom, sapunom, deterdžentom i drugim kemikalijama, doći će do reakcija kao što su crvenilo, svrbež ili prištići. Također, osjetljiva koža je sklona infekcijama. Depiliranje prije spavanja je jedan od najboljih načina da osjetljivu kožu ne učinite osjetljivijom. Koža neće doći u dodir s već navedenim elementima koji mogu samo pogoršati stanje.

Koristite kremu za depiliranje

Postoje razni gelovi i kreme za depiliranje. Njihovom upotrebom ćete omekšati kožu i dlačice, a depiliranje će biti lakše. Na nekim mjestima dlačice mogu biti izrazito guste pa ćete trebati više puta prelaziti britvicom po tom mjestu kako biste ih uklonili. Ovakvo ponavljanje prelaska  britvicom može dovesti do pojave prištića i oštećenja kože. Nanesite kremu za depilaciju, pustite da djeluje nekoliko minuta (pogledajte na uputama za korištenje), zatim počnite depilirati. Nakon depilacije nanesite losion, ulje ili mlijeko za tijelo kako biste izbjegli neželjene reakcije kože.

Redovito mijenjajte britvice

Britvica mora biti dovoljno oštra kako bi što manje puta prelazili po istom mjestu. Ukoliko koristite jednokratne britvice, nemojte ih koristiti više od jednog puta. Važno je da tijekom depiliranja dlačice uklanjate u smjeru njihova rasta jer u suprotnome može doći do urastanja dlačica.

Električni brijač

Možete se odlučiti za električni brijač za osjetljivu kožu. Odaberite vodootporan kako biste bili sigurni tijekom upotrebe u kupaonici. Uzmite bežični kako biste imali više mobilnosti, što će olakšati korištenje. Postoji zaista velik izbor električnih brijača, a na vama je da odaberete onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Napravite piling kože

Da bi olakšali postupak brijanja, morate ukloniti mrtve stanice kože. Možete napraviti piling kod kuće s prirodnim preparatima koje možete naći u kuhinji. Budite nježni i radite piling kružnim pokretima. To će ukloniti mrtve stanice kože i pomoći uraslim dlačicama da dođu do površine. Nakon pilinga operite kožu toplom vodom i osušite ručnikom. Sada je vaša koža spremna za brijanje. Nakon brijanja kožu operite toplom vodom i nanesite hidratantni losion. Nemojte koristiti sapun barem 12 sati nakon depiliranja kako kožu ne biste dodatno iritirali.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije