Ova 3 minerala će vam pomoći u uklanjanju celulita

Ova 3 minerala će vam pomoći u uklanjanju celulita

Ova 3 minerala će vam pomoći u uklanjanju celulita
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Celulit su rupice, kvržice i nepravilnosti na koži koje se najčešće javljaju na području bedara, stražnjice, ruku i trbuha. Uzrokovan je prekomjernim postotkom masti i vodom koja se nakupljanja na području vezivnog tkiva.

Osim suvišne masti i zadržane vode, nakupljeni toksini su također jedan od najčešćih uzročnika celulita. To znači da za uklanjanje celulita trebate usvojiti zdrave prehrambene navike, redovito detoksicirati tijelo i vježbati.

Isprobajte namirnice koje se bore protiv celulita!

Zdrava i ujednačena prehrana je bez sumnje najvažnija u borbi protiv celulita. Da bi rezultati bili još bolji, svakako povećajte unos fosfora, selena i cinka. To su minerali koji direktno utječu na nakupljanje masti, toksina i vode. Ove minerale svakako unosite putem prehrane, a ne suplemenata jer ih tijelo puno bolje apsorbira. Ako bolujete od nekih bolesti ili uzimate lijekove, prije početka uzimanja ovih minerala se svakako posavjetujte s liječnikom.

Fosfor

Fosfor pomaže ukloniti celulit na dva različita načina. Prvo, potiče regeneraciju tkiva i stanica zbog čega vezivno tkivo počinje bolje funkcionirati. Smanjuje se postotak masti i vode, koji su vodeći uzročnici celulita, a također sprječava daljnje nakupljanje vode i masti.

Isprobajte četiri vježbe za tijelo bez celulita!

Drugo, fosfor je vrlo važan u razgradnji ugljikohidrata i masti. Potiče rad metabolizma i povećava razinu energije. Povećana razina energije znači i povećana vjerojatnost vježbanja, što je ključno u borbi protiv celulita.

Najbolji izvori fosfora su sjemenke bundeve, riba (tuna, losos), orašasti plodovi, govedina i svinjetina.

Selen

Selen je moćan antioksidant i vrlo je učinkovit u uklanjanju celulita. Potiče eliminaciju toksina iz tijela i popravlja štetu uzrokovanu nakupljenim toksinima. Antioksidanti su vrlo važni u održavanju zdravlja i funkcije vezivnog tkiva. Selen će vezivno tkivo održati zategnutim i smanjiti rizik od prijevremenog nastanaka znakova starenja.

Saznajte kako smanjiti celulit uz pomoć eteričnih ulja!

Nadalje, selen stimulira rad štitnjače i proizvodnju hormona štitnjače, što je ključno za pravilan i brz rad metabolizma. Selen unosite u kombinaciji s vitaminom E jer su istraživanja pokazala da ova dva spoja najbolje djeluju kada se unose zajedno.

Najbolji izvori selena su brazilski oraščići, morski plodovi, kruh od cjelovitih žitarica, svinjetina, govedina i piletina.

Cink

Cink regulira rad gotovo svake tjelesne stanice i jedan je od najvažnijih minerala. Baš kao selen i fosfor, cink je ključan za regeneraciju i rast stanica vezivnog tkiva. Ima moćno antioksidacijsko djelovanje i smanjuje razinu slobodnih radikala.

Isprobajte trening za borbu protiv celulita!

Cink potiče i ubrzava razgradnju masti unutar tijela, povećava razinu energije i ubrzava metabolizam. Regulira razinu šećera u krvi, što je vrlo važno u borbi protiv celulita. Kada razina šećera u krvi nije stabilna, tada se javlja žudnja za grickalicama i pojačan apetit. Stabilna razina šećera u krvi pomaže spriječiti žudnju za grickalicama i regulira apetit.

Najbolji izvori cinka su morski plodovi, govedina, špinat, pšenične klice, sjemenke bundeve i janjetina.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije