Neka kakvoća bude na prvome mjestu

Neka kakvoća bude na prvome mjestu

Neka kakvoća bude na prvome mjestu
  • Objavljeno: Utorak, 05.07.2011.
  • Broj pregleda: 1.526
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Majka i dijete

Po savjet o sigurnoj uporabi zamjenske mliječne hrane za dojenčad isključivo u ljekarnu.

Kad kupujemo proizvode za naše najmlađe, posebnu pozornost posvećujemo njihovoj kakvoći. Dvojbe mnogih roditelja u vezi s odabirom prave zamjenske mliječne hrane još se povećavaju kad neki proizvođač zbog upitne kakvoće ili opasnosti za zdravlje dojenčadi povuče proizvod s tržišta. Zato javnost mora biti dovoljno obaviještena i biti svjesna da se prije odabira mliječne hrane za dojenče temeljito raspita u ljekarni jer će tamo od farmaceuta dobiti stručni savjet.

Zamjenska mliječna hrana za dojenčad mora biti proizvedena u skladu s europskim i međunarodnim standardima za dječju hranu i dodatke prehrani. Na njihovu kakvoću mogu utjecati brojni čimbenici, kao što su: kakvoća mlijeka od kojega se proizvodi mliječna hrana, proizvodni postupak, ulazna i izlazna analitička kontrola te kakvoća distribucije i prodaje. Proizvodnja mliječne hrane Novalac prati internacionalne standarde i svaka limenka Novalaca prije nego dođe do Vas prođe više od 550 kontrola. Posebno je važna kontrola čitavog opskrbnog lanca, zato je za postizanje najviših standarda najbolje da se mliječna hrana skladišti, distribuira i izdaje isključivo unutar sustava za distribuciju lijekova, a to su ljekarne.

Budući da svaka mliječna hrana nije primjerena za svako dojenče, dobro je da se mame koje ne mogu dojiti obrate za savjet pedijatru, odnosno farmaceutu u ljekarni, koji poznaju preporuke i potrebe djece te će osigurati izdavanje odgovarajuće mliječne hrane iz kontroliranog opskrbnog lanca.

Novalac 2

Novalac 3

Važna obavijest: Majčino mlijeko najbolja je hrana za dojenčad. Mliječne formule primjenjuju se samo po preporuci stručnjaka s područja medicine, farmacije ili prehrane, odnosno druge stručne osobe koja je odgovorna za brigu o majci i djetetu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije