Prednosti Dr. Brown's bočica

Prednosti Dr. Brown's bočica

Prednosti Dr. Brown's bočica
  • Objavljeno: Srijeda, 07.05.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Majka i dijete

Da li Dr. Brown's bočice uistinu funkcioniraju?

Da! Bočica se sastoji se od patentiranog sustava unutarnjeg prozračivanja, koji ne posjeduje niti jedna druga bočica. Riječ je o sustavu koji u potpunosti ventilira bočicu tako da se njome postiže hranjenje bez ulaska zraka, odnosno hranjenje s takozvanim pozitivnim pritiskom koje je vrlo slično dojenju. Na taj način dojenčad može sisati mlijeko brzinom koja mu odgovara. Dok dojenče siše mlijeko, zrak iz prstena za dudu (a ne iz silikonske dude) prolazi kroz ventilacijski sustav i na taj način zaobilazi sadržaj u samoj bočici. Zrak se ne miješa s mlijekom čime se drastično smanjuje oksidacija pa se zadržavaju ključni hranjivi sastojci poput vitamina C, A i E.

Zašto je dobro spriječiti stvaranje zraka u bočici?

Postoje dva glavna problema koja se povezuju s većinom tradicionalnih bočica. To su zrak i vakuum. Gutanje zraka može kod djeteta prouzročiti osjećaj nelagode, neprospavane noći, vjetrove, štucanje, grčeve i druge simptome koji se povezuju s kolikama. Vakuum u bočici može prenijeti zrak u srednje uho dojenčadi i na taj način potaknuti i ulazak tekućine u to područje. U tradicionalnim bočicama s neventiliranim sistemom, obično se stvara vakuum prilikom hranjenja jer dojenčad mora sve jače sisati ne bi li došla do tekućine. Kad ga se hrani, dijete prilijepi usta uz dudu, ali kako nastaje vakuum, njegove usne s vremenom su sve slabije priljubljene uz dudu pa dojenčad usporedno guta i zrak. U bočicu tako kroz dudu uđe zrak koji potom utječe na majčino, odnosno umjetno mlijeko.

Je li to slamka u Dr. Brown's bočicama?

Ne, to nije slamka. To je cjevčica koja je integralni dio ventilacijskog sustava koji usmjerava zrak u područje iznad tekućine i tako ga sprječava da uđe u majčino ili umjetno mlijeko.

Da li je neophodno koristiti se isključivo Brown's dudama s Dr. Brown's bočicama?

Budući da su Dr. Brown's bočice potpuno ventilirane, potrebna im je jedinstvena duda. U drugim bočicama stvara se vakuum koji sprječava tijek tekućine pa dude na takvim bočicama obično imaju široke otvore. Upotreba takvih duda na Dr. Brown's bočicama mogla bi rezultirati prebrzim hranjenjem dojenčadi, uslijed čega čak može doći i do gušenja.

Mogu li upotrebljavati Dr. Brown's dude s drugim bočicama?

Dr. Brown's dude su najviše kvalitete, ali su dizajnirane baš za Dr. Brown's bočice i ne bi se smjele koristiti s drugim bočicama. Ukoliko se takvo što učini, dijete može imati poteškoća prilikom hranjenja.

Mogu li se koristiti Dr. Brown's bočicama bez ventila?

Ventil je neizostavni dio Dr. Brown's bočica, a namjena mu je spriječiti ulazak zraka koji nastaje prilikom hranjenja dojenčadi drugim bočicama.

Mogu li se bočice koristiti i za zagrijavanje u mikrovalnoj pećnici?

Ne preporučamo zagrijavanje mlijeka ili umjetnog mlijeka u mikrovalnoj pećnici jer može doći do pojave takozvanih „vrućih točaka" u sadržaju koji se grije.

Mogu li se Dr. Brown's bočice i njezini dijelovi prati u perilici za pranje posuđa?

Mogu. Preporučamo da ih perete u gornjoj ladici svoje perilice.

Mogu li se Dr. Brown's bočice sterilizirati?

Mogu. Možete ih staviti u sterilizator ili ih prokuhati u vodi. Slijedite upute koje ste dobili sa svojom bočicom.

Može li tekućina procuriti iz Dr. Brown's bočice?

Budući da je Dr. Brown's bočica kombinirana sa sustavom unutarnjeg prozračivanja, dijete se hrani na način najsličniji dojenju. Za dijete je ključno da može primati hranu, a ne da je usisava kroz otpor koji pruža zrak. U određenim uvjetima, majčino mlijeko ili umjetno mlijeko mogu procuriti kroz dudu. To se može dogoditi ako se sadržaj u bočici pregrije jer to znači da se ona napunila zrakom koji tjera tekućinu van. Isto se može dogoditi i ako se bočica trese kako bi se umjetno mlijeko bolje promiješalo, što nipošto ne preporučamo.

Ukoliko tekućina na taj način dopre do dude, ona može procuriti i oko prstena za dudu.

To se može dogoditi na tri načina:

1. Zagrijavate li bočicu s prstenom, tekućina se može dići sve do dude. Kako biste to izbjegli, zagrijte bočicu bez prstena ili ga nemojte u potpunosti zategnuti kako biste omogućili da se pritisak ujednači. Zategnite ga do kraja neposredno prije nego što počnete hraniti dijete.

2. Koristite li se mlijekom u prahu i miješate li ga tako da tresete bočicu, tekućina može doprijeti do dude. Rješenje za taj problem jest da promiješate mlijeko žlicom, a ne da tresete bočicu.

3. Pregrijete li tekućinu u bočici, stvorit će se para koja će se kondenzirati u dudi. Kako biste to izbjegli, ne zagrijavajte tekućinu iznad temperature tijela.

Od kojeg materijala se izrađuju bočice?

Polipropilenske bočice se izrađuju od polipropilenske plastike koja ne sadržava BPA (bisfenol A). Staklene bočice se izrađuju od borosilikatnog stakla koje također ne sadržava BPA. Svi dijelovi bočice, uključujući ventil, ventilacijsku cjevčicu, prsten za dudu, disk za putovanje i poklopac također ne sadržavaju BPA. Naše dude su izrađene od medicinskoga silikona.

WB91606_Product_Options+_Wide-Neck_Bottle_to_Sippy_Starter_Kit_Green_Stars-500x500.jpg

Dr. Brown's proizvode možete naručiti na www.vitashop.hr.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije