Aktivnosti za parove koje ćete obožavati!

Aktivnosti za parove koje ćete obožavati!

Aktivnosti za parove koje ćete obožavati!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.11.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Envato elements

Kad čujete riječ trening, vjerojatno vam na pamet padne teretana i vježbanje s rekvizitima. Trening ne mora značiti trčanje krugova ili dizanje utega, sve počinje od percepcije vježbanja kao aktivnosti koja će vas zabaviti i uklopiti se u vaš život, a ne kao nešto što je naporno, ali se mora.

Parovi koji provode vrijeme radeći različite aktivnosti, bolje se razumiju, dijele zajedničke interese i imaju bolju komunikaciju. Vježbanje u paru ili s članovima obitelji pomaže vam da se zabavite, zbližite i stvorite dobru naviku koja će trajati cijeli život.

Vježbanjem s obitelji obavljate dvostruku dužnost, aktivno živite i kvalitetno provodite vrijeme – što u današnjem modernom svijetu nije ni malo lako. Ako niste sigurni kako se aktivno zabavljati s partnerom ili obitelji, možda vam ove ideje pomognu pretvoriti svaki dan u priliku za aktivno druženje i zabavu.

Aktivnosti za parove:

1. Šetnja ili trčanje prije/poslije večere

Bez obzira idete li u grad ili samo "đir" kvartom, ubacivanje šetnje ili trčanja u vaš dnevni raspored promijenit će kako se osjećate. Ako idete vani jesti, dobro bi bilo da se i prije i poslije večere prošetate, a ako večeru radite doma, napraviite laganu utrku po kvartu ili brzo hodajte do prijatelja.

2. Planinarenje ili vožnja biciklom

Planinarenje i vožnja biciklom izvrsna su rekreacija za parove, koji mnogi obožavaju. Razlog je jednostavan – zanimljivo je, dinamično i nikad nije isto. Čak i ako idete istom rutom, srest ćete nekog drugog, a možete sami mijenjati tempo, ovisno o tome koliko se želite znojiti.

3. Tečaj plesa ili hobi

Ako vaš partner voli video igre, a vi ste osoba koja uživa u čitanju, nemojte očajavati. U redu je da svatko ima vrijeme za sebe, ali svakako pronađite zajednički jezik i potražite hobije u kojima ćete zajedno uživati. Tečaj plesa, škola trčanja, fotografiranje izazovnih lokacija ili nešto drugo mogu postati vaša omiljena zajednička aktivnost.

4. Grupni sportovi

Ako ste i vi i vaš partner aktivne osobe, jedna od ideja je odlazak na grupne sportove, poput tenisa s drugim parovima, kuglanja, odbojke ili nekog drugog sporta. Udružite se i vježbajte zajedno, a ako vam je zabavnije, možete se dogovoriti s prijateljima i se natjecati muškarci protiv žena. Ne samo da ćete vas dvoje provoditi vrijeme zajedno, nego ćete biti u formi i kvalitetno se družiti s prijateljima.

Pitate se kako možete osigurati da vam dijete dobije više svakodnevne tjelesne aktivnosti, ali u isto vrijeme i vi želite biti aktivni jer ne možete stići ni do teretane? Ove ideje izgledaju lagano, ali natjerat će vas da se znojite, pogotovo ako pritom lovite djecu.

Aktivnosti za roditelje s djecom:

1. Izlet u prirodi

Izlet ne mora biti samo hodanje ili vožnja djece u kolicima. Nađite livadu ili polje na kojem se možete rolati, brati cvijeće, voće ili povrće. Osim što je zabavno djeca pritom mogu nešto i naučiti.

2. Čišćenje kuće

Zvuči dosadno, ali iznenadili biste se koliko zabavno i korisno može biti. Pospremanjem igračaka u kutiju i djeca i odrasli aktiviraju brojne mišiće. Učinite čišćenje zabavnim, skupite sve plišance i „gađajte“ kutiju za igračke ili organizirajte natjecanje u pospremanju kreveta i ormara.

3. Šetnja ili traženje psa

Svaki vlasnik psa može posvjedočiti da se bolje zabavlja dok trči ili šeta sa psom, a zbog navike da ga izvodi u šetnju, kilogrami se rjeđe vraćaju. Ako nemate psa za kućnog ljubimca, možete osmisliti igru da svakog dana 30-ak minuta po kvartu „tražite“ pse koje biste udomili ili vraćate vlasnicima one koji su se izgubili.

4. Opustite se i zaplešite

Ako imate malu djecu, upoznati se s tim koliko energije imaju. Organizirajte disko večeri sa supružnikom i djecom, a ako želite, možete pozvati i susjede. Ne trebate pomicati namještaj, samo raspalite pjesmu, smanjite osvjetljenje, uzmite baterijsku svjetiljku i ludujte dok se ne izmorite.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije