Kako zdravom prehranom poboljšati muško zdravlje?

Kako zdravom prehranom poboljšati muško zdravlje?

Kako zdravom prehranom poboljšati muško zdravlje?
  • Objavljeno: Srijeda, 06.11.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF, Promo

Zdrava i ujednačena prehrana je jedna od ključnih stavki za održavanje zdravlja, pa tako i onog muškog. Postoje univerzalna pravila, no isto tako zdravlje muškarca traži povećani unos određenih namirnica.

Koje voće i povrće trebaju muškarci konzumirati?

Svi znamo kako je za naše zdravlje neophodan unos dovoljne količine voća i povrća. Za muško zdravlje pojedine namirnice čine čuda. Dvije namirnice se tu posebice ističu, a to su rajčica i avokado.

Rajčice i proizvodi od rajčica smatraju se super namirnicama za zdravlje prostate jer su izvrstan izvor prirodnog antioksidansa likopena. Avokado, hit namirnica koja se već godinama ne skida sa samog vrha ljestvica zdrave hrane, pogoduje i muškom zdravlju. Bogat je mononezasićenim mastima koji spuštaju razinu kolesterola i ujedno je odličan odabir za sprječavanje prekomjernog zgrušavanja krvi.

Određena istraživanja su pokazala kako bi tijekom dana trebali pojesti pet porcija voća i povrća. Redovito radite salate, za prilog birajte povrće, a dan započnite uz zdrav smoothie.

Zašto su toliko važna jaja i mliječni proizvodi?

Na svom meniju svakako trebate dodati i jaja i mliječne proizvode. Jaja su izvor bjelančevina i posjeduju sve esencijalne aminokiseline, sadrže vitamin A i vitamine B skupine. Mlijeko, svježi sir, jogurt, sirevi i drugi mliječni proizvodi trebaju biti dio vaše zdrave prehrane. Pojedina istraživanja su pokazala kako mlijeko ima sposobnost neutralizirati štetne tvari koje iz okoline dospiju u organizam, stoga se unos mlijeka preporučuje muškarcima koji na svom radnom mjestu dolaze u kontakt s opasnim kemikalijama. Mlijeko je ujedno izvor vitamina B2 i sadrži kvalitetne bjelančevine.

Riba i kamenice

Mnogi kamenice smatraju afrodizijakom, no ono što je bitno jest da su izvrstan izvor cinka, a on poboljšava funkciju reproduktivnog sustava i povećava broj spermija. Od malih nogu nas uče kako je riba odličan izvor omega-3 masnih kiselina. Omega-3 masne kiseline pridonose zdravoj i normalnoj funkciji srca te utječu pozitivno na kardiovaskularni sustav. Na svoj meni barem dva puta tjedno uvrstite masne ribe, poput lososa, tune, sardina i skuše.

Ne zaboravite na dodatke prehrane

Često same namirnice nisu dovoljne za očuvanje našeg zdravlja. Tada na scenu stupaju dodaci prehrane koji smiruju prostatu, zaustavljaju upale i poboljšavaju kvalitetu života. Conprosta, koja na hrvatskom tržištu postoji već 20 godina, je čisti biljni pripravak bez ikakvih kemijskih dodataka, stoga nema nikakvih nuspojava i potpuno je siguran za uporabu. Conprostin sastojak polena uljene repice ima dugu povijest u tradicionalnoj kineskoj medicini. Koristi se u obliku čajeva, tinktura i praška. Kako biste pozitivno utjecali na zdravlje prostate i mokraćnog mjehura, konzumirajte mjesec dana 2x2 tablete dnevno iza obroka, po potrebi i dulje.

Conprostu po posebnoj cijeni od 99 kn kupite ovdje.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije