7 osobina pravog prijateljstva

7 osobina pravog prijateljstva

7 osobina pravog prijateljstva
  • Objavljeno: Petak, 04.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Razmišljajte o najznačajnijim prijateljstvima u svom životu. Razmislite o osobi koju možete nazvati u bilo koje doba dana, kada trebate neki savjet, kada se osjećate loše ili vas treba oraspoložiti. Iako društvene mreže omogućuju stalno ažuriranje slika i informacija o tome što nam se događa u životu, nemojte zaboraviti ponekad podići telefon i nazvati prijatelja ili otići s njim na kavu.

Svakodnevni problemi, posao i obitelj su u fokusu našeg života, a prijatelji nam pružaju duhovnu i mentalnu potporu. Daju nadu i podršku u teškim životnim situacijama. U nastavku donosimo 7 osobina pravog prijateljstva:

Prijatelji su empatični

Često slušamo prijateljeve probleme i stavljamo se u njegovu poziciju, dajući mu adekvatne savjete. Aktivno slušanje je ponekad najvažnija stvar koju prijatelji pružaju jedno drugome.

Saznajte kako nas prijatelji čine zdravijima!

Prijatelji su nesebični

Oni su sretni i pozitivni, i ne razmišljaju samo o sebi. U stanju su razumjeti razna životna iskustva i spremno kreću u akciju rješavanja tuđeg problema.

Prijatelji su pouzdani

Pouzdanost je osobina koja je neophodna za stvaranje čvrstih i dubokih odnosa. Pouzdani prijatelji će vas podsjetiti da niste sami i osnažiti vas da postanete bolja osoba.

Prijatelji imaju zajedničke interese

Bilo da se to odnosi na hobije, sport, ciljeve, obrazovanje, vrijednosti ili religiju, važno je dijeliti interese jer na taj način možete istovremeno uživati i jačati odnos.

Prijatelji imaju različite perspektive i iskustva

Za osobni razvoj, važno je slušati ljude koji su drugačiji od vas. Prijatelji koji nude nove perspektive, ideje, iskustva i savjete mogu pomoći da saznate više o sebi.

Prijatelji su duhoviti

Najbolji prijatelji su puni života i znaju kako vas nasmijati. Daju vam radost i nadu u najtežim životnim situacijama.

Provjerite zašto trebate imati barem jednog otkačenog prijatelja u životu!

Prijatelji su timski igrači

To je osobina koju smo naučili kao djeca, ali ju često zaboravljamo. Budući da timski igrači stavljaju tuđe potrebe ispred vlastitih, to je itekako korisno za prijateljstvo. Komuniciranje, surađivanje ​​i aktivno slušanje su bitne stavke koje čine najuspješnije ekipe.

Kontaktiranje prijatelja ne bi trebalo predstavljati teret. Nazovite prijatelja na putu kući s posla, organizirajte zajedničku večeru jednom mjesečno ili odredite datum u godini kada ćete provesti vrijeme zajedno. Čak i ove male promjene mogu imati veliki utjecaj na održavanje i jačanje vašeg odnosa.

U društvu prijatelja, odložite mobitel i odjavite se s društvenih mreža. Iskoristite u potpunosti dragocjeni trenutak i popričajte o događanjima u vašem životu. Što više ulažete u odnos, bit ćete sretniji i ispunjeniji. Nađite prijatelje koji će uzdići vaš duh, koji su puni života i uzbuđeni novim idejama. Tokom života ćete naići na teške prepreke, ali ćete znati da niste sami. Sjetite se dragih ljudi i obogatite svoj i tuđi život.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije