Kako zaustaviti negativne vibracije?

Kako zaustaviti negativne vibracije?

Kako zaustaviti negativne vibracije?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 08.06.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Negativne vibracije s vremena na vrijeme svi osjetimo. Biti u prisutnosti negativnih osoba ili doživljavanje negativnih iskustava može vas ostaviti u lošem raspoloženju, čak i ako ste pretežno pozitivna osoba. Trebate naučiti na koji način možete zaustaviti negativne vibracije jer ćete se jedino na taj način zaštititi.

Trebate zapamtiti da je prvi korak u borbi protiv negativnih vibracija njihovo prihvaćanje. Nije cilj boriti se protiv negativnosti jer ćete na taj način u svoj život donijeti još više negativnosti. Umjesto toga, negativnost trebate prihvatiti jer ćete je se jedino tako moći osloboditi. Kada prihvatite svoju negativnost, poduzet ćete korake koji će vam pomoći da je se oslobodite.

Napravite pauzu

Ako ste usred neke aktivnosti i počinjete osjećati negativne vibracije, zaustavite se i napravite pauzu. Na aktivnost se ponovo vratite tek kada se oslobodite negativnosti. Nema smisla forsirati se i tražiti načine da nastavite obavljati zadatak jer na taj način sigurno nećete postići dobre rezultate. Stoga napravite pauzu i nastavite raditi to što radite tek kada se riješite negativnih vibracija.

Ako zapravo ni ne radite ništa, već ste samo uzrujani oko nečega o čemu razmišljate, prestanite o tome razmišljati. Počnite raditi nešto drugo i potpuno se fokusirajte na to. O problemu, koji vas je nedavno mučio, ćete moći bolje razmišljati kada se počnete osjećati bolje.

Odspavajte

Spavanje je odlično jer automatski popravlja vaše vibracije. Kada spavate, vaša je energija stabilna i umirujuća. Možda će vam biti teško zaspati kada ste nervozni ili pod stresom, ali svakako pokušajte. Dok pokušavate zaspati, razmišljajte o tome kako ćete se probuditi dobro raspoloženi i osvježeni.

Meditirajte

Meditacija je odličan način da očistite um od negativnih misli. Kada osjećate da vaše misli postaju uznemirujuće i emocije postaju negativne, tada probajte meditirati 10 do 15 minuta ili onoliko dugo koliko vam je potrebno da pronađete svoj unutarnji mir.

Razmišljajte o  nekome koga volite

Koje su to tri stvari ili osobe koje najviše volite? Razmišljajte o njima dok se pokušavate osloboditi negativnosti. Izdvojite nekoliko razloga zbog kojih ih volite i fokusirajte se na to. Razmislite o tome što ih čini posebnima i zašto vaš život čine ljepšim. Razmišljanje o stvarima na kojima smo najzahvalniji i zbog kojih smo sretni može biti moćan alat kada se pokušavamo osloboditi negativnosti.

Pokrenite se

To može biti kratka šetnja, vožnja automobilom ili pak intenzivan trening. Na taj način ćete se mentalno udaljiti od negativnosti, a istovremeno uživati u prednostima koje vam pruža pokret. Kada je vaše tijelo u pokretu, energija se sama od sebe počinje mijenjati. Što je tijelo u bržem pokretu, to se energija brže mijenja. Upravo zbog toga, aktivnosti koje potiču oslobađanje razine adrenalina zapravo najbrže mijenjaju energiju.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije