Pomoću ovih 5 savjeta odbacite navike koje negativno utječu na mentalnu snagu!

Pomoću ovih 5 savjeta odbacite navike koje negativno utječu na mentalnu snagu!

Pomoću ovih 5 savjeta odbacite navike koje negativno utječu na mentalnu snagu!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 27.02.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Ako se si zadali neki cilj, a mozak radi protiv vas, teško ćete ga ostvariti bez obzira na uloženi trud.

Tijek i način razmišljanja utječu na to kako se osjećate i kako se ponašate. Oslobodite li se negativnih misli koje kradu vrijeme, razmišljat ćete aktivnije i učinkovitije.

Odbacivanjem loših mentalnih navika, lakše ćete ispuniti svoje ciljeve.

1. Kreirajte eksperimentalna ponašanja kako biste preispitali vlastita uvjerenja.

Sigurno postoji nešto što radite i mislite da u tome niste dobri. Mislite da niste dobar javni govornik? To ograničenje ste sami postavili. Skupite hrabrost i odvažite se poduzeti ono čega ste se do sada pribojavali. Proširite vlastite granice.

Isprobajte ovih 10 strategija za jačanje mentalnog zdravlja!

2. Zamijenite jezik žrtve s izjavama koje vas osnažuju.

„Prijatelji su me natjerali da potrošim više novca nego što želim“. „Šef me tjera da imam loše mišljenje o sebi“. Ovo su rečenice u kojima obznanjujete da ste žrtva vlastitih okolnosti. Važno je prepoznati takve situacije jer uvijek imate izbor. Imajte na umu da ste jedina osoba koja kontrolira vaše misli, emocije i ponašanje. Kada primijetite da okrivljujete druge, zaustavite se! Koristite jezik koji će vas staviti na upravljačko mjesto.

3. Trenirajte suosjećanje nad samim sobom.

Ako se kažnjavate nakon pogreške ili nazivate pogrdnim imenima, vaša motivacija neće rasti. Vježbajte suosjećanje i nakon neuspjeha razgovarajte sa sobom kao s najboljim prijateljem. Budite iskreni i realni, i ne pretjerano samokritični. Sjetite se da svatko griješi i pokušajte učiti na pogreškama.

4. Ponašajte se kao osoba koja želite postati.

Ako razmišljate kako biste željeli biti sretniji ili ranije se buditi, napravite to. Morate izaći iz svojih okvira i pokrenuti se. Ako ne znate kako reagirati u pojedinoj situaciji, zapitajte se kako bi reagirala osoba koja biste željeli biti. To ne znači da se morate pretvarati da ste netko tko niste, nego ćete postati najbolja verzija sebe.

5. Živite u trenutku.

Lako je gubiti vrijeme, žaliti za prošlošću ili brinuti što nosi budućnost. Životni put možete promijeniti upravo sada. Prakticiranje ovakvog načina života znači jačanje fokusa i mentalnog zdravlja.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije