Postizanje i održavanje zdrave tjelesne težine je lakše nego što mislite!

Postizanje i održavanje zdrave tjelesne težine je lakše nego što mislite!

Postizanje i održavanje zdrave tjelesne težine je lakše nego što mislite!
  • Objavljeno: Srijeda, 06.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zdrav životni stil se temelji na redovitoj tjelovježbi i usvajanju zdravih prehrambenih navika. Postoje jednostavni načini pomoću kojih možete postići željenu tjelesnu težinu, a da ni ne osjetite potrošnju kalorija.

Hodanje

Besplatno je i jednostavno. Nije vam potrebna nikakva oprema, samo udobna obuća. Možete hodati u zatvorenom ili u prirodi. Ako hodate 20 minuta, brzinom od 5 kilometara na sat, potrošit ćete 100 kalorija. Ako ćete hodati niz i uz stepenice 11 minuta, potrošit ćete 100 kalorija. Ako ćete šetati s psom 26 minuta, također ćete potrošiti 100 kalorija.

Isprobajte 3 savjeta za bolju potrošnju kalorija!

Kuglanje

Kuglanje je tjelovježba niskog intenziteta. Jako je zabavno i opuštajuće. To je nešto u čemu će uživati čitava obitelj. U 30 minuta kuglanja ćete potrošiti 100 kalorija.

Plesanje

Ne morate izaći u klub da biste potrošili puno kalorija. Pojačajte glazbu i plešite u udobnosti svog doma. Samo 20 minuta će biti dovoljno da potrošite 100 kalorija.

Pikado

Možda vam se čini čudnim i nemogućim, ali 30 minuta igranja pikada je dovoljno da potrošite 100 kalorija.

Golf

Golf troši nešto manje kalorija, ali vas ovaj sport cijelo vrijeme tjera na pokret. Samo 15 minuta igranja golfa i nošenja torbe je dovoljno da potrošite 100 kalorija.

Provjerite kako potrošiti 60% više kalorija tijekom vježbanja!

Frizbi

Ova jednostavna igra je jako zabavna. Samo 30 minuta bacanja i hvatanja frizbija je dovoljno da potrošite 100 kalorija. Isto to možete raditi i s loptom. Igrajte nogomet 35 minuta, košarku 18 minuta, tenis 15 minuta i odbojku 26 minuta.

Vrtlarenje

Vrtlarenje podrazumijeva boravak u prirodi, udisanje svježeg zraka, sunčanje i pokret. Vrtlarenjem možete potrošiti 100 kalorija u samo 30 minuta.

Kućanski poslovi

Čistite dom umjerenim intenzitetom 26 minuta, usisavajte pod 20 minuta, premještajte namještaj 14 minuta, kuhajte 34 minute ili perite suđe 40 minuta. Sve ove aktivnosti će vam omogućiti potrošnju 100 kalorija.

Pranje auta

Samo 20 minuta pranja i poliranja auta je dovoljno da potrošite 100 kalorija. Ako nemate auto, neke druge aktivnosti će također biti dobre. Primjerice, krečite zid 18 minuta i potrošit ćete 100 kalorija.

Igranje s djecom

Nošenje bebe će u 24 minute potrošiti 100 kalorija. 35 minuta guranja kolica će također potrošiti 100 kalorija. Samo igranje s djecom oko 20 minuta je dovoljno da potrošite 100 kalorija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije