Znate li što je hormonska joga?

Znate li što je hormonska joga?

Znate li što je hormonska joga?
  • Objavljeno: Utorak, 03.03.2009.
  • Broj pregleda: 3.701
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Hormonska joga

Liječnici i ginekolozi tvrde da ova metoda može umanjiti neke od tegoba koje izaziva menopauza poput problema sa spavanjem i naleta vrućine. Korisna je i za žene koje su prošle menopauzu jer ublažava popratne pojave starenja, poput smanjenja tjelene pokretljivosti i gubitak seksualnog nagona.

Ova metoda izvor je vitalnostiOva metoda izvor je vitalnostiHormonska joga, mješavina klasične joge i tibetanskih energetskih vježbi novi je način vježbanja za organe koji proizvode hormone. Rezultati istraživanja na jednom brazilskom sveučilištu u Sao Paolu pokazuju da se nakon 4 mjeseca vježbanja hormonske joge produktivnost jajnika povećava za 75 posto, dok nivo estrogena raste za nevjerojatnih 254 posto. Viša razina hormona ženu čini mlađom i stabilnijom, a poboljšana proizvodnja kolagena kožu čini glatkijom i zategnutijom.

Novi trend vježbanja lansirala je Dina Rodriguez, psihologinja i autorica knjige "Hormonska joga" . Ona je, tvrdi, sa 80 godina vitalna kao mlada žena. Kaže da svakog jutra vježba pola sata i to joj daje energiju i održava ju mladom. Tvrdi da je ovakvim načinom vježbanja najbolje početi sredinom tridesetih godina jer hormonska joga pomaže kod predmenstrualnog sindroma i menstrualnih tegoba. Liječnici i ginekolozi tvrde da hormonska joga može umanjiti neke od tegoba koje izaziva menopauza poput problema sa spavanjem i naleta vrućine. Korisna je i za žene koje su prošle menopauzu jer ublažava popratne pojave starenja, poput smanjenja tjelene pokretljivosti i gubitak seksualnog nagona.

Žene koje na ovaj način vježbaju već duže vrijeme hvale se boljim zdravljem i boljom cirkulacijom dok one starije tvrde da izgledaju mlađe i da su gipkije od svojih vršnjakinja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije