Isprobala sam novi plant based umak! Evo što mislim o njemu

Isprobala sam novi plant based umak! Evo što mislim o njemu

Isprobala sam novi plant based umak! Evo što mislim o njemu
  • Objavljeno: Srijeda, 06.10.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Testeraj

Iako cijeli život jedem proizvode životinjskog podrijetla, moram priznati da mi posljednjih godina meso nekako ne odgovara. Ne znam točno što je tome presudilo, međutim spontano sam u svoju prehranu počela više bazirati na biljnim, a manje na mesnim proizvodima.

Meso i proizvode životinjskog podrijetla nisam u potpunosti izbacila iz svoje prehrane, prvenstveno jer na policama naših trgovina nije bilo dovoljno alternativa koje bi mi odgovarale sastojcima i okusom. Zato me jako razveselilo kada sam vidjela novu liniju proizvoda Planet of Plants, pogotovo jer je riječ o hrvatskim proizvodima!

U liniji Planet of plants postoji 7 proizvoda, to su: burger, salama, ulje, majoneza, umak, namaz i kokosova mast. Svi proizvodi u liniji su 100% biljnog podrijetla, a ne sadrže jaja, gluten i soju, što me posebno oduševilo.

Za sad sam isprobala umak koji sadrži vlasac, đumbir, kurkumu i kumin.

Odmah po otvaranju teglice osjetila sam miris koji neodoljivo podsjeća na majonezu. Okus je pun i nimalo umjetan, a začini su savršeno odabrani, iako se najviše osjeti vlasac. Tekstura umaka je također nalik klasičnoj majonezi, međutim ovaj umak je kremastiji, što mi se posebno svidjelo.

Umak sam probala u nekoliko kombinacija. Prva kombinacija bila sendvič sa šunkom i sirom, zatim sam umakom namazala tortilju s piletinom i svježim povrćem, a isprobala sam ga jesti i uz pohani sir, uz koji inače jedem tartar. Stvarno mi se svidjela svaka od isprobanih kombinacija jer umak nije zasjenio okuse ostalih namirnica, već ih je nekako nadopunio. Također, umak nije ostavio težak osjećaj u želucu, koji inače znam osjetiti kada jedem klasične umake.

Planiram probati i ostale proizvode iz linije Planet of plants, a ovaj umak ću sigurno ponovno kupiti i koristiti umjesto klasičnih umaka koje sam do sad kupovala.

Ako i vi, poput mene, jedete meso, ali istovremeno nastojite smanjiti količinu proizvoda životinjskog podrijetla u svojoj prehrani, onda vam od srca preporučujem da isprobate proizvode iz linije Planet of plants.

Priliku za isprobati umak iz navedene linije ćete imati uskoro, u sklopu naše rubrike Testeraj. Sve što trebate je pratiti naš portal i Facebook grupu Testeraj by Centar Zdravlja i prijaviti se na vrijeme.

Najnovije

Najčitanije