Kako usporiti starenje?

Kako usporiti starenje?

Kako usporiti starenje?
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Treća dob

Opuštajte se i dovoljno spavajte

Brige, negativne misli i stalna užurbanost produbljuju bore a pritisak svakodnevnih i privatnih i profesionalnih obaveza, stalna napetost i premalo sna onemogućuju organizmu da dovoljno brzo nadoknadi i obnovi iskorištene resurse pa se pojavljuju različiti više ili manje pogubni deficiti. Pod utjecajem stresa naše su stanice pod pravom pravcatom opsadom opasnih slobodnih radikala.

Stručnjaci preporučaju svakodnevno relaksiranje u trajanju od najmanje 30 minuta. Za relaksiranje pak možemo izabrati različite načine. Sasvim je svejedno hoćemo li u vremenu rezerviranom samo za sebe šetati parkom, ljenčariti u mirisnoj kupki ili uz knjigu na sofi, meditirati ili izvoditi yoga vježbe.Svakodnevnom šetnjom sa psom možemo se, prema jednom istraživanju, pomladiti za godinu dana.

Otprilike jedanput na tjedan preporuča se i masažu, aromaterapija ili sauna. Uz kupku, jedanput do četiri puta na mjesec, dobro je dodati "vulkansku zemlju", koja dokazano pomlađuje i organizam i kožu, a produkcija hormona, koju potiču kupke i sauna, može se pospješiti masažom rukavicom od prirodnog materijala. Želite li što dulje ostati vitalni, pođite na tečaj za ovladavanje tehnikama intenzivnog disanja, metode putem koje se pouzdano razgrađuju stres i napetosti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije