Sve više djece ima problem koji opasno ugrožava imunitet

Sve više djece ima problem koji opasno ugrožava imunitet

Sve više djece ima problem koji opasno ugrožava imunitet
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 11.01.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Pretilost je jedan od glavnih zdravstvenih problema u svijetu i predstavlja rizik za mnoštvo popratnih bolesti. U posljednjih 50-ak godina dječja pretilost postala je ozbiljan problem jer preko 200 milijuna djece školske dobi diljem svijeta ima prekomjernu tjelesnu težinu.

Pretilost je prijetnja za zdravlje

Pretila djeca boluju od raznih medicinskih stanja, poput: dijabetesa tipa 2, povišenog krvnog tlaka, bolesti srca, problema s kostima i zglobovima, masne jetre i poremećaja spavanja.

Uz metaboličke i kardiovaskularne bolesti povezane s pretilošću, znanstveni dokazi sugeriraju da pretilost može utjecati na funkciju samog imunološkog sustava da obrani organizam od raznih napasti.

Osim toga, postoji i veza između pretilosti i alergijskih te imunološki posredovanih bolesti, poput: astme, alergijskog rinitisa, reumatskog artritisa i psorijaze.

Stalni porast pretilosti mogao bi se pripisati promjenama životnih navika, nezdravoj hrani i sjedilačkom načinu života. Štoviše, i genetska podloga igra važnu ulogu u pretilosti jer utječe na potrošnju energije i unos hrane. Pretila djeca imaju i veću vjerojatnost da će razviti probleme s kostima jer su im kosti lomljivije nego kod djece s normalnom tjelesnom težinom.

Djeca s prekomjernom težinom bore se s anksioznošću i depresijom, ali i sa socijalnim problemima poput vršnjačkog nasilja. Istraživanja pokazuju da pretila djeca često otežano dišu dok spavaju, odnosno pate od stanja koje se zove apneja.

Pretilost i imunitet

Zdrava prehrana bogata proteinima, vlaknima i antioksidansima pomaže u jačanju imunološkog sustava, a prehrana s visokim udjelom šećera i masti slabi imunološki sustav. Slab imunološki sustav dovodi do povećane osjetljivosti na razne bolesti, a može smanjiti reakciju tijela na cjepiva, što infekcije čini još težima.

Kako biste ojačali imunitet trebate paziti na prehranu svojih mališana te smanjiti unos slatkiša i zaslađenih pića. Preporučuje se i da osnažite imunitet uz dodatke prehrani prilagođene djeci, posebno uz one koji dolaze iz prirode.

Svojem djetetu dajte zdrave i kvalitetne namirnice, a dodatnu potporu djetetovom imunitetu osigurajte pomoću sirupa MARSOVCI PROimun DEFEND za imunitet s okusom bazge. Njegova moć je u sinergiji vitamina C, ekstrakta crne bazge i šipka, rutina te beta glukana iz kvasca S. Cerevisiae, a ne sadrži konzervanse i bojila.

Isto tako, za imunitet i energiju tu su i MARSOVCI Gummi ehinacea, gumeni bomboni s okusom trešnje i jagode koji sadrže vitamine i minerale te ekstrakt echinacee. Echinacea pomaže funkcijama imunološkog i gornjeg dišnog sustava, dok vitamini C, E, D3 i cink doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava i štite stanice od oksidativnog stresa. Folna kiselina te vitamini C i B3 doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti, dok Biotin (vitamin B7), vitamin C, B3 i B12 doprinose normalnom metabolizmu i stvaranju energije.

Više informacija o proizvodima saznajte ovdje.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije