Saznajte trebaju li djeca dodatke prehrani za jačanje imuniteta!

Saznajte trebaju li djeca dodatke prehrani za jačanje imuniteta!

Saznajte trebaju li djeca dodatke prehrani za jačanje imuniteta!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 25.01.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Roditelji se često pitaju postoji li način da ojačaju imunitet vlastitog djeteta?

Nekim jednostavnim svakodnevnim navikama, zdravom prehranom, ali i prirodnim dodacima, možete podržati imunološku obranu djeteta tako da bude spremno boriti se protiv sezonskih bolesti.

Ovo su svakodnevne aktivnosti koje može provoditi svaki roditelj:

  • Uvedite zdravu prehranu za cijelu obitelj
  • Potičite aktivnu igru i boravak na svježem zraku
  • Stvarajte dobre higijenske navike
  • Razmotrite koji dodaci prehrani mogu ojačati imunitet vašeg djeteta

U ovim zimskim mjesecima, nerijetko se događa da djeci (pa i odraslima) nedostaje vitamin D, izuzetno važan nutrijent za jačanje imuniteta. Niže razine vitamina D su češće su očitovane kod djece tamnije puti, kao i kod preuhranjene djece. Ovaj vitamin se nalazi u ribi, jajima i mliječnim proizvodima.

Osim vitamina D, tu je i uvijek neizostavan vitamin C. Osim što jača imunitet, ovaj vitamin prevenira razvoj kardiovaskularnih bolesti, štiti zdravlje očiju, podiže razinu energije, djeluje kao antihistaminik i kao snažan antioksidans.

Cink je također sve popularniji nutrijent kada je riječ o očuvanju imuniteta. Osim toga, nedavna studije pokazuju da dodaci cinka u kombinaciji s multivitaminskim pripravcima mogu potaknuti rast djece.

Ako dječja prehrana ne osigurava adekvatan unos hranjivih nutrijenata, uvođenje dodataka prehrani može imati mnogobrojne koristi za njihov rast i razvoj.

Prema istraživanjima, uravnotežena prehrana može itekako utjecati na prevenciju raznih bolesti i stanja, kako kod djece, tako i kod odraslih. Izuzetno je važno na tjednoj bazi u prehranu uvesti svježe voće i povrće te ribu, kao i meso 2 do 3 puta tjedno.

Svojem djetetu dajte zdrave i kvalitetne namirnice, a dodatnu potporu djetetovom imunitetu osigurajte pomoću sirupa MARSOVCI PROimun DEFEND za imunitet s okusom bazge. Njegova moć je u sinergiji vitamina C, ekstrakta crne bazge i šipka, rutina te beta glukana iz kvasca S. Cerevisiae, a ne sadrži konzervanse i bojila.

marsovci proimun defend

Isto tako, za imunitet i energiju tu su i MARSOVCI Gummi ehinacea, gumeni bomboni s okusom trešnje i jagode koji sadrže vitamine i minerale te ekstrakt echinacee. Echinacea pomaže funkcijama imunološkog i gornjeg dišnog sustava, dok vitamini C, E, D3 i cink doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava i štite stanice od oksidativnog stresa. Folna kiselina te vitamini C i B3 doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti, dok Biotin (vitamin B7), vitamin C, B3 i B12 doprinose normalnom metabolizmu i stvaranju energije.

marsovci vitamini gumeni bonboni

Više informacija o proizvodima saznajte marsovci.hr.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije