4 antioksidanta koja vaša koža hitno treba!

4 antioksidanta koja vaša koža hitno treba!

4 antioksidanta koja vaša koža hitno treba!
  • Objavljeno: Subota, 10.12.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zdravlje kože

Antioksidanti su dobri za cjelokupno zdravlje i za kožu. Slobodni radikali oštećuju stanice u našem tijelu i kožu. Znate li zašto avokado poprimi smeđu boju kada odstoji nakon rezanja? Zato što oksidira. Ista stvar je s jabukama i kožom. Ne želimo da stanice oksidiraju već da se aktiviraju.

Vitamin E

Potrebna je mala količina vitamina E za optimalno zdravlje jer u visokim dozama može postati toksičan. Vitamin E možete nanijeti lokalno što je povoljno za smanjivanje ožiljaka, akni i ranih znakova starenja. Također ima i hidratantni učinak.

Provjerite što trebate jesti za prekrasnu kožu!

Vitamin C

Vitamin C zaglađuje bore i jača imunološki sustav. Jedan je od najboljih antioksidanta za izbjeljivanje kože. Topiv je u vodi što znači da višak odlazi iz tijela putem znoja i mokraće.

Resveratrol

Resveratrol je relativno nov antioksidant i nalazi se u crnom vinu, brusnicama, borovnicama i orasima. Istraživanja pokazuju da ima snažan učinak protiv starenja. Također se smatra da može stimulirati rast stanica i štititi od UV zračenja.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je snažan antioksidant. Istraživači su povezali zeleni čaj sa stvaranjem novih stanica kože koje mogu pomoći u zaštiti od slobodnih radikala, ranih znakova starenja i raznih upala. Zeleni čaj je također djelotvoran u borbi protiv akni jer usporava proizvodnju sebuma. Sebum je prirodno ulje koje tijelo proizvodi da bi podmazivalo kožu i spriječilo isušivanje, a pretjerano lučenje sebuma stvara prištiće. Zeleni čaj sadrži antibakterijska svojstva koja uklanjaju bakterije koje uzrokuju akne.

Saznajte koji vitamini vašu kožu čine lijepom i zdravom!

Koji je najmoćniji antioksidant za kožu?

Svi antioksidanti za njegu kože doprinijet će ukupnom općem zdravlju tako da nije nužno jedan bolji od drugog. Ako možete uključiti sve ove antioksidante u prehranu, zasigurno ćete primijetiti pozitivan učinak na kožu i sveukupno zdravlje. Skup antioksidanta tvori sinergiju što ih čini još snažnijima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije