Obnovite elastičnost kože i zaustavite vrijeme

Obnovite elastičnost kože i zaustavite vrijeme

Obnovite elastičnost kože i zaustavite vrijeme
  • Objavljeno: Nedjelja, 22.12.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zdravlje kože

Dok se smijete, mrštite ili iznenađeno podižete obrve, vaš izraz lica se mijenja, a koža se nakon toga ipak vraća na mjesto. Za to je zaslužna elastičnost vaše kože, koja ostavlja dojam bumeranga ili povratne sprege, pa se vaše lice nakon bilo kakve emocije vraća u prvobitni oblik.

Elastičnost kože s vremenom opada

Koža koja ima veću elastičnost imat će manje bora, a takvi sretnici imaju sjajno i zaglađeno lice koje prkosi godinama. No, nemaju svi tu sreću, elastičnost kože s vremenom opada, a prve bore pojavljuju se već u ranim tridesetima, što posebno muči žene.

O čemu ovisi elastičnost kože?

Elastičnost kože ovisi o kolagenu i sposobnosti tog proteina da formira „čvrstu mrežu“, odnosno gusti uzorak u vašem tijelu. Količina kolagena u vašem tijelu ima najvažniju funkciju u elastičnosti kože, a s godinama se ta količina smanjuje. Na mladoj koži količina kolagena je višestruko veća, a mreža koju kolagen formira višestruka i čvrsta.

Kada mreža koju kolagen tvori oslabi, dolazi i do slabljenja elastičnosti, odnosno stvaraju se bora na licu i nabori na koži.

ch-OSA® povećava elastičnost kože

Da biste zaustavili vrijeme, učvrstili mrežu kolagena i vratili koži elastičnost trebate prirodnu pomoć. BioSil® sadrži ch-OSA®, kiselinu koja je regenerator kolagena pa može pomoći u stvaranju gustog uzorka kolagenih vlakana. Isto toga, ch-OSA® može povećati elastičnost kože, pomoći u sprječavanju bora i proširenih pora na licu i tijelu.

Provedeno je i kontrolirano ispitivanje koje je pokazalo da se ženama, koje su redovito uzimale BioSil®, koji sadrži ch-OSA® kiselinu, poboljšala elastičnost kože za 89% u odnosu na žene iz placebo grupe. Osim toga, pokazalo se da žene koje su uzimale BioSil® zbog ch-OSA® kiseline imaju smanjene vidljive bore i sitne linije na licu za 30%.

BioSil® možete kupiti u svim boljim ljekarnama i specijaliziranim trgovinama, u Kemig4U maloprodaji i na web stranici!

Više informacija o kolagenu saznajte na linku!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije