Hungry Mile preporučuje: Tart od mliječne čokolade sa slanim perecima

Hungry Mile preporučuje: Tart od mliječne čokolade sa slanim perecima

Hungry Mile preporučuje: Tart od mliječne čokolade sa slanim perecima
  • Objavljeno: Subota, 04.02.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Hungry Mile

Još jedna subota i još jedan recept iz kuhinje Mile Butorca, autora bloga „Jedi do Mile volje“ i popularnog Instagram profila hungry_mile, na kojem gotovo svakodnevno dijeli nove recepte sa svojih 37 500 pratitelja. Slatko ili slano - nije ni važno, Mile ima recepte za sve što vam srce poželi, a budući da smo ovaj put bili neodlučni kad je u pitanju ovaj izbor, preporučio nam je neobičnu slatko-slanu kombinaciju.

"Sve su borbe lakše s malo čokolade", kaže Mile, a njegov perec idealan je za one koji se slažu jer uključuje kremu od mliječne čokolade na podlozi od slanih pereca. Brzo gotovo, jednostavno i jako ukusno!

Recept za perec tart

Sastojci (za kalup promjera 20 cm):

Za podlogu:

  • 150 g pereca
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 100 g maslaca

Za kremu:

  • 200 g slatkog vrhnja
  • 160 g mliječne čokolade

Priprema:

1. Perece usitnite u blenderu, ili koristite plastičnu vrećicu/čistu kuhinjsku krpu pa ih zdrobite valjkom ili kuhinjskim batom.

2. Maslac izrežite na kockice pa ga stavite u manji lončić i otopite na laganoj vatri.

3. Otopljeni maslac kratko prohladite, te mu dodajte usitnjene perece i žlicu šećera u prahu. Dobro promiješajte.

4. Dno kalupa obložite iskrojenim komadom papira za pečenje, pa dodajte pjeskastu smjesu za podlogu. Koristeći žlicu smjesu rasporedite po dnu i stranicama kalupa kao da oblikujete jednu veću „košaricu“, lagano utisnite i ostavite u hladnjaku da se stisne.

5. U međuvremenu pripremite kremu, slatko vrhnje zagrijte tik do vrenja, sklonite s vatre i dodajte usitnjenu čokoladu. Ostavite 5 minuta, pa dobro promiješajte dok ne dobijete gustu, kompaktnu kremu. Ostavite da se prohladi.

6. Kremom napunite podlogu od pereca, pa ponovno vratite u hladnjak na minimalno 2 sata, najbolje preko noći. Poslužite dobro ohlađeno. Gotov tart ukrasite perecima.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije