Imate li možda neke od najčudnijih simptoma srčanih bolesti?

Imate li možda neke od najčudnijih simptoma srčanih bolesti?

Imate li možda neke od najčudnijih simptoma srčanih bolesti?
  • Objavljeno: Srijeda, 08.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Srčane bolesti su vodeći uzročnik smrti diljem svijeta. Simptomi srčanih bolesti mogu biti toliko suptilni da ih ni ne primjećujete. Donosimo vam najranije i ujedno najčudnije simptome srčanih bolesti koje možda nikada ne biste primijetili.

Neugodan zadah

Ako vam je zadah neprestano neugodan, moguće je da imate povećan rizik od nastanka srčanih bolesti. Zdravlje usne šupljine je usko povezano sa zdravljem kardiovaskularnog sustava.

Ako ste primijetili da je zadah neprestano neugodan, svakako se obratite stomatologu koji će izliječiti bolesti desni i smanjiti rizik od nastanka srčanog udara.

Isprobajte hranu koja štiti od srčanog udara!

Zijevanje tijekom vježbanja

Znanstvenici još uvijek ne znaju koji su točno uzroci zijevanja, ali su istraživanja pokazala da pomoću zijevanja tijelo nadomješta manjak kisika i hladi mozak.

Ako učestalo zijevate tijekom vježbanja, postoji velika vjerojatnost da tijelo ne radi kako treba i kardiovaskularni sustav ne odrađuje svoj dio posla na djelotvoran način. Vježbanje treba povećati razinu energije, a ne učiniti vas umornima.

Vrtoglavica kod svakog ustajanja

Ako kod svakog ustajanja osjećate vrtoglavicu, postoji vjerojatnost da bolujete od kardiovaskularnih bolesti. Povremena blaga vrtoglavica je potpuno normalna. Ako je učestala i traje nekoliko minuta, svakako se obratite liječniku jer postoji vjerojatnost da bolujete od nekih kardiovaskularnih bolesti. Istraživanja su pokazala da osobe koje često imaju problema s vrtoglavicom imaju čak 54% veći rizik od nastanka srčanog udara.

Avokado potiče mršavljenje i štiti zdravlje srca!

Duboka bora na ušnim resicama

Duboke bore na ušnim resicama su jasan pokazatelj problema s radom srca. Čak i ako nemate povišen kolesterol ili probleme s krvnim tlakom, bora na ušnim resicama je dovoljan razlog da se obratite liječniku. Znanstvenici su ustanovili da duboka bora na ušnim resicama može biti pokazatelj začepljenja arterija, što dramatično povećava rizik od nastanka srčanih bolesti, srčanog udara i moždanog udara.

Kraći prstenjak

Istraživanja su pokazala da osobe, čiji je prstenjak kraći od kažiprsta, imaju povećan rizik od nastanka srčanih bolesti, u odnosu na osobe, čiji je prstenjak dulji od kažiprsta. Rizik od nastanka srčanih bolesti je još veći kod žena.

Akne

Ako imate problema s aknama, a davno ste prošli pubertetsku dob, postoji velika vjerojatnost da bolujete od bolesti kardiovaskularnog sustava. Istraživanja su pokazala da osobe koje imaju problema sa zdravljem kože, imaju 33% veći rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije