Kako ispratiti zimu puni energije i snažnog imuniteta?

Kako ispratiti zimu puni energije i snažnog imuniteta?

Kako ispratiti zimu puni energije i snažnog imuniteta?
  • Objavljeno: Petak, 17.02.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Promo

Kako se zima bliži svom vrhuncu i dani postaju sve hladniji, nije na odmet provjeriti svoju kućnu "ljekarnu". Ove zime vladaju brojne gripe, viroze i prehlade, pa ne čudi da sve više ljudi traži načine kako prirodnim putem ojačati svoj imunitet i tako smanjiti mogućnost mnogih infekcija. Već danas možete započeti sa zdravim koracima, kako biste bili sigurni da ćete puni zdravlja i dobrobiti dočekati kraj ove zime.

Zašto je dobar imunološki sustav toliko važan?

Imunološki sustav prirodna je obrana našeg tijela od infekcija i ključan je za dobro opće zdravlje i dobrobit. Što je naš imunološki sustav jači i otporniji, to nas bolje štiti od virusa i bakterija. Za dobar imunološki sustav možemo se pobrinuti i sami, usvajanjem svakodnevnih zdravih navika i izbjegavanjem onih manje zdravih. Postoje jednostavni načini za izgradnju snažnog imunološkog sustava koji će nas štititi tijekom vladajuće sezone prehlada. Imunitet ne gradimo preko noći, ali ciljanim djelovanjem i zdravim načinom života bit ćemo puno otporniji na razne infekcije. Započnimo danas!

Snažan imunološki sustav ulaznica je za očuvanje dobrobiti i zdravlja

Osnažite ga Terranova dodacima prehrani, koji ne sadrže farmaceutske pomoćne tvari i biljnog su podrijetla. Terranova je jedna od rijetkih tvrtki u svijetu koja svojim dodacima prehrani ne dodaje nikakve aditive. Razvoj Terranova dodataka prehrani stoga uzima u obzir drevnu, tisućljećima dokazivanu, mudrost narodne medicine i travarstva iz cijelog svijeta. Nadovezuje se na njih spoznajama moderne napredne znanosti, uzimajući u obzir najnovija saznanja o utjecaju unosa mikronutrijenata i drugih važnih spojeva na vitalnost, dugovječnost i dobrobit.

Jedinstvenim, uravnoteženim sastavom dodataka prehrani, koje također karakterizira odsutnost svih farmaceutskih pomoćnih tvari ili sastojaka životinjskog podrijetla, stvara se snažna sinergija između sastojaka. Njome Terranova na potpuno prirodan način pomaže u postizanju ravnoteže tjelesnih funkcija, duboko njeguje i brine za dušu.

Terranova proizvode možete kupiti u Avemed online trgovini, koji je ekskluzivni zastupnik Terranova proizvoda.

Uvedite zdrave navike u svoj svakodnevni život

Hrana osiromašena nutrijentima, vitaminima i mineralima nema blagotvoran učinak na naše zdravlje i dobrobit te otvara vrata infekcijama. Unosom raznovrsnog svježeg povrća i voća u svoj ćemo organizam unijeti vitamine, minerale i antioksidanse koji povoljno utječu na jačanje imunološkog sustava. Pazite da pijete i dovoljno vode ili nezaslađenog čaja. Pokušajte ograničiti unos rafiniranih šećera te pržene i industrijski prerađene hrane. Izbjegavajte kofein, alkohol i druge štetne poroke.

Cink – superheroj među mineralima

O njemu ovisi čak 300 enzimskih procesa, pa njegov nedostatak utječe na brojne organe i sva tkiva. Svjetska zdravstvena organizacija ističe da je nedostatak cinka odgovoran za čak 16 posto respiratornih infekcija u cijelom svijetu.

Cink se preporučuje za jačanje imuniteta, zdravu kožu, nokte i kosu te kod problema s muškom plodnošću. Ovaj mineral ima ulogu u metaboličkim i kognitivnim funkcijama, sintezi DNA, sintezi proteina, održavanju vida i zaštiti stanica od oksidativnog stresa

Dodaci prehrani mogu biti od velike pomoći za jačanje imunološkog sustava tijekom cijele godine. Povećan unos cinka dokazano pomaže u borbi protiv respiratornih virusa, dok su vitamini C, D i B12 korisni za opće zdravlje i dobrobit.

Vitamin D - Sunce nije dovoljno, ne riskirajte pomanjkanje

Svaki dan provedite malo vremena na suncu i svježem zraku i unesite vitamin D koji je neophodan za jačanje imunološkog sustava. Ako ne možete dobiti dovoljno sunčeve svjetlosti barem nekoliko puta tjedno, razmislite o uzimanju dodatka vitamina D3. Nemojte riskirati njegov nedostatak, jer je to ipak ključni mikronutrijent za kosti i metabolizam minerala. Znanstvena istraživanja povezuju nedostatak vitamina D3 kod odraslih osoba s poremećajima u imunološkom sustavu i kroničnim bolestima. Dodatak vitamina D preporučuje se u svim životnim razdobljima.

Terranova koristi, za vegane primjeren, vitamin D3 kompleks dobiven iz lišajeva. Vitamin D3 se učinkovito i brzo pretvara u svoj aktivni oblik, pa se razina vitamina D u tijelu brže poboljšava. Dodavanje vitamina D3 pomaže boljem radu imunološkog sustava i mišića. Pomaže u dobrom održavanju kostiju i zubi, a potreban je i za bolju apsorpciju kalcija i fosfora.

Zimi nam se zbog niskih temperatura i kraćeg dana često ne izlazi iz toplog doma, ali bi trebali iskoristiti svaku priliku i natjerati se izlaziti na svjež zrak, šetati, trčati ili pak voziti bicikl. Pola sata umjerene aktivnosti dnevno imat će blagotvoran učinak na naše psihofizičko stanje. Stručnjaci smatraju da je prehrana, osiromašena mikronutrijentima i važnim spojevima, zajedno s nedostatkom tjelovježbe i visokom razinom stresa, ključ dramatičnog porasta kroničnih nezaraznih bolesti u modernom društvu.

San je također važan aspekt u jačanju imunološkog sustava. Kada nam ga nedostaje, naše tijelo se teško bori s prehladom, gripom i drugim bolestima. Stoga se pobrinite da spavate najmanje sedam do devet sati dnevno, što će osigurati regeneraciju organizma i prijeko potreban odmor nakon svakog dana. Za kvalitetniji san izbjegavajte ekrane i plavo svjetlo prije spavanja te ne jedite tešku hranu prije spavanja.

Puno masti može značiti i puno dobroga. Stoga se pobrinite i za dovoljan unos iznimno važnih masnih kiselina EPA i DHA, koje su se u studijama pokazale korisnima kod raznih stanja, poput kardiovaskularnih problema, neuroloških i psihičkih poremećaja, te kod nadomještanja izmjerene niske razine omega 3 masnih kiselina u plazmi ili membrani eritrocita.

U internetskoj trgovini Avemed možete pronaći Peak EPA kapsule, s najvećim koncentracijama EPA i DHA na tržištu, proizvođača Wiley's Finest, koji je jedan od rijetkih proizvođača koji u svojim formulacijama koristi ribu ulovljenu samo za njih. Kroz povezanost s partnerima ribarima i njihovim zajednicama, osiguravaju potpunu sljedivost, što je iznimno rijetka kvaliteta i prednost na tržištu ribljih ulja. Čak 1250 mg koncentriranog ribljeg ulja najviše kvalitete, po kapsuli sadrži idealan omjer 3:1 EPA i DHA.

Pred nama je još uvijek, za imunitet teško i izazovno razdoblje

U posljednje dvije godine, svi smo na svoj način pokušali pridonijeti vlastitom zdravlju. Sigurno smo se više povezali s prirodom, uživali u njezinim darovima, a pritom su mnogi postali svjesni da mnoga tradicionalna ljekovita sredstva, kojih priroda ima u izobilju, mogu djelovati antimikrobno.

Dok kod biljaka znanstvenici uglavnom pronalaze antimikrobno i protuupalno djelovanje, kvasce i gljive karakteriziraju i imunostimulirajuća svojstva, za što su zaslužni polisaharidi zvani betaglukani. To su strukturne komponente stanične stijenke kvasaca, gljiva, nekih bakterija, algi i dviju žitarica: ječma i zobi.

Odgovor na vrijeme pandemije

Novi dodatak prehrani Beta glukani plus kompleks sadrži, osim betaglukana, još deset sinergijskih namirnica s dokazanim antivirusnim, antimikrobnim ili imunostimulirajućim djelovanjem. Trenutačno zasigurno najsloženija i najcjelovitija formulacija na hrvatskom tržištu, razvijena kao odgovor na vrijeme pandemije. Betaglukane su nadopunjeni biljkama s dobro potkrijepljenim fitoterapijskim svojstvima, ključnim mikronutrijentima za imunološki sustav i važnim polifenolima kao što su resveratrol i kurkumin.

U Terranovi su imunomodulatorne beta 1,3- i 1,6-glukane kombinirali s crnom bazgom i astragalusom (opnastim kozlincem), blagotvornom biljkom koju tradicionalna kineska medicina koristi više od dvije tisuće godina za prehladu, umor i dijareju, a njegov potencijal potvrđuju i mnoge kliničke studije.

U Avemedu ništa nije prepušteno slučaju te se uvijek možete osloniti na njih i proizvode koje nude. Njihova misija je povezati prvoklasne, najkvalitetnije, sigurne i za prirodu prihvatljive proizvođače dodataka prehrani i proizvode za osobnu njegu sa zahtjevnim, osviještenim i održivo orijentiranim kupcima.

U pozitivne učinke i cjelokupni koncept znanstveno napredne formulacije proizvoda uvjerite se sami u Avemed online trgovini. Dostupna je široka paleta proizvoda, sigurno ćete pronaći onaj pravi za sebe.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije