Kako izbjeći umor, iscrpljenost i nedostatak energije?

Kako izbjeći umor, iscrpljenost i nedostatak energije?

Kako izbjeći umor, iscrpljenost i nedostatak energije?
  • Objavljeno: Četvrtak, 31.08.2017.
  • Broj pregleda: 3.380
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Živimo u društvu koji nagrađuje užurbanost. Možda ste ustali sat vremena ranije kako biste dovršili posao, balansirate između dva posla i troje djece. Stručnjaci ističu da se širi epidemija niske razine energije. Potpuni umor, iscrpljenost i nedostatak energije mogu biti pokazatelji brojnih zdravstvenih stanja. Osim previše rada i premalo sna, uzroci mogu biti mnogo složeniji.

Vitamin B je potreban da bi mitohondriji pretvorili glukozu u energiju. Većina nas ne dobiva dovoljno ovog vitamina iz prehrane, stoga ga je potrebno uzimati kao dodatak prehrani.

Yasenka multicomplex sadrži optimalnu dozu vitamina i minerala za aktivniju i odmorniju svakodnevnicu!

Vitamini B skupine iznimno su važni za mnoge životne funkcije, prije svega za stvaranje i oslobađanje energije pri metabolizmu ugljikohidrata, masti i bjelančevina. Također pozitivno utječu na normalan rad krvožilnog, imunološkog i probavnog sustava te zdravlje kože, kose i noktiju.

Kao ni većinu drugih vitamina, tako ni vitamine B skupine (izuzev B3 te dijelom i folne kiseline ako je očuvana crijevna mikroflora) organizam ne može sam stvarati pa se uglavnom unose hranom ili suplementima.

Vitamini B kompleksa djeluju u sinergiji, odnosno međusobno pojačavaju i podržavaju svoj učinak u metaboličkim procesima u organizmu. Folna kiselina, vitamin B6 i B12 funkcionalno su povezani, što se posebno odnosi na stvaranje crvenih stanica krvi, za što je, pored B vitamina, potreban i vitamin C te minerali željezo i bakar.

Stres, pojačani fizički napori i starenje povećavaju potrebu za unosom vitamina B skupine, ali i vitamina C.

Simptomi manjka vitamina B u tijelu mogu biti kroničan umor i opća slabost, loša probava, nervoza i razdražljivost, paranoja, trnci u rukama i stopalima, tremor, nesanica, srčane palpitacije i brojni drugi.

Dizajniran kako bi vam dao potrebnu dnevnu dozu vitamina ili minerala, Yasenka Multicomplex pruža temelj za optimalno zdravlje.

Multicomplex formula sadrži 13 vitamina i 10 minerala. Vitamini B6, B9, B12, C i željezo doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Odrasli i djeca starija od 12 godina uzimaju 1 tabletu na dan uz obrok.

U pakiranju se nalazi 30 tableta.

Više o svim našim proizvodima saznajte na web stranici www.yasenka.hr ili na Facebook profilu Yasenka health.

Najnovije

Najčitanije