Operite pravilno zube!

Operite pravilno zube!

Operite pravilno zube!
  • Objavljeno: Utorak, 16.12.2008.
  • Broj pregleda: 1.706
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Upoznajte se sa zubnim koncem

Nije važno samo koliko često čistimo zube. Vrlo je važna i tehnika čišćenja zubi, nepravilnim čišćenjem nećemo uspjeti odstraniti sve nečistoće i naslage sa zuba. I onda se čudimo što nemamo krasne i zdrave zube... Čak i oni, koji su svladali pravilnu tehniku čišćenja zubi zubnom četkicom, često nisu nikada držali u ruci interdentalnu četkicu ili zubni konac. Nažalost, to se vidi u zubarskim ordinacijama.

To je isto kao i čišćenje

Pokazalo se da je za kvalitetno čišćenje zubi zubnom četkicom puno važnije kako čistite zube, nego npr.kakvu zubnu pastu koristite. Bolja i skuplja zubna pasta ne može nadoknaditi dobar "ručni rad", koji je najbolje provesti nakon svakog obroka. To je kao da za pranje poda kupite najbolje sredstvo, ali operete površno. Na njemu bi ipak ostale mrlje.

Svjesno odstranite plak

Klasičnu zubnu četkicu tijekom čišćenja zubi i desni trebalo bi postaviti pod kutem od 45 stupnjeva, tako da vlakna četkice dotiču zube i desni. Nježno pomičite četkicu, kako bi vlakna došla do žlijeba desni, i skidajte plak u smjeru od desni prema vrhu zuba. Trudite se čistiti svjesno svaki zub samostalno. Kod donjih zuba nečistoće otklonite u smjeru od desni prema zubima, dakle odozdo prema gore.

Najnovije

Najčitanije