Lasersko skidanje dioptrije: koje su metode, je li sigurno i tko je kandidat

Lasersko skidanje dioptrije: koje su metode, je li sigurno i tko je kandidat

Lasersko skidanje dioptrije: koje su metode, je li sigurno i tko je kandidat
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 27.06.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: promo

Laserska korekcija vida ili lasersko skidanje dioptrije je metoda kako riješiti pitanje dioptrije i popraviti svoj vid. Laserska korekcija vida pozitivno je iskustvo koje mijenja život i koje može poboljšati mnoge aspekte svakodnevnog života. Stoga, uživajte ovo ljeto uz savršen vid i uštedu u iznosu do 2000 kuna na usluge skidanja dioptrije u poliklinici Optical Express!

Postoji li više od jedne metode laserskog skidanja dioptrije?

Dvije najpoznatije i najpopularnije metode laserskog skidanja dioptrije su LASIK i PRK. Obje mogu biti dodatno unaprijeđene upotrebom napredne dijagnostičke tehnologije koja mjeri oko na 1200 točaka kako bi napravila mapu Vašeg vida. To omogućuje kirurgu da zahvat prilagodi baš Vama kako bi se postigli što bolji rezultati.

Što je LASIK, a što PRK metoda laserske korekcije vida?

LASIK je najpopularniji postupak laserskog skidanja dioptrije. To ne iznenađuje jer je LASIK tehnologija koju upotrebljava upravo ona tehnologija koju je NASA odobrila za svoje astronaute i pilote. Oporavak nakon PRK zahvata je malo duži, tri do pet dana. Kod LASIK postupka je oporavak svega nekoliko sati.

Koliko je laserska korekcija vida sigurna?

“Cijeli postupak je siguran, komplikacije koje se mogu javiti su izuzeto rijetke, a ako se i pojave, one se mogu vrlo jednostavno ukloniti i riješiti. Možemo danas, znači, garantirati lasersku korekciju vida kao jednu od najsigurnijih operacija uopće.” ističe dr. Dean Šarić, stručnjak na polju laserske korekcije vida iz poliklinike Optical Express.

Što nakon zahvata i što očekivati?

Nakon zahvata laserske korekcije vida možete osjetiti laganu nelagodu i osjetljivost na svjetlo. Liječnik će vam prepisati korištenje kapi, nošenje štitnika tijekom spavanja te nošenje sunčanih naočala kada ste na otvorenom. Probajte izbjegavati doticaj vode s očima i nošenje šminke prvih sedam dana nakon zahvata. Normalno je da osjećate nelagodu i da su oči vlažne 24 sata iza LASIK zahvata i čak do tjedan dana nakon PRK zahvata.

Jeste li kandidat za lasersku korekciju vida?

Smatra se da u prosječnoj populaciji postoji 60% ljudi koji trebaju korekciju vida naočalama ili lećama. Od tih 60%, ogromna većina može se korigirati laserom. To je pitanje odluke pojedinca kako mu je najpraktičnije riješiti refrakcijsku grešku. Ono što je naravno jako važno je – doći na detaljan pregled kod oftalmologa.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije