U par lakih koraka do boljeg imuniteta!

U par lakih koraka do boljeg imuniteta!

U par lakih koraka do boljeg imuniteta!
  • Objavljeno: Utorak, 07.02.2012.
  • Broj pregleda: 3.381
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Imunološki sustav se sastoji od složene mreže organa poput slezene, koštane srži, krajnika i adenoida (tkiva koje se nalazi na stražnjoj strani grla), limfnog sustava i dijelova tijela kao što su koža, kosa i krv.


Ovaj sustav vas štiti od bakterija, ali nažalost to mu ponekad ne uspijeva, a to je kada se razbolite. Međutim, možete intervenirati u tom procesu kako bi vaš imunološki sustav postao jači i pružio bolju zaštitu od bolesti.

Konstantan osjećaj umora, nedostatak energije i izloženost stresu mogu biti jasni pokazatelji da vašem imunološkom sustavu treba poticaj. Preuzmite kontrolu nad tim pokazateljima i recite zbogom bolestima i napadima virusa.

Ako uzimate vitaminske suplemente, možda ćete reći da ste se već učinili dovoljno za svoj imunološki sustav. Ali vitaminski dodatci su samo dio procesa obnavljanja imunološkog sustava. Razmislite o sljedećim promjenama stila života kako bi ojačali imunološki sustav i ostali zdravi.

Naučite se opustiti

Dio procesa jačanja imuniteta je učenje da se opustite. Stres može smanjiti razinu antitijela, određenih protein koji imaju zadatak uništiti strana tijela. Možete naučiti kako se opustiti uz pomoću meditacije. Meditacija je proces pražnjenja misli i koncentriranja na duboko disanje. To će povećati unos kisika i osloboditi napetosti cijelo tijelo. Pomoći će vam da smanjite stres.

Spavajte

Drugi način za jačanje imunološkog sustava je dovoljno sati. Važno je da dobijete minimalnu potrebnu količinu sna, a to je 6 do 8 sati svake noći. Morate zapamtiti da su ti sati bitni kako bi vi bili učinkoviti.

Spavanje daje priliku imunološkom sustavu da se regenerira. Naša tijela prolaze kroz određene procese tijekom spavanja, od popravka i obnove, do prikupljanja energije.

Prestanite pušiti

Ako ste pušač, razmislite koliko vam je to potrebno u životu. Prema istraživanjima, pušenje ne samo da povećava rizik od bolesti srca i pluća, već isto tako može izazvati ranu menopauzu kod žena.

Pušenje može povećati rizik od infekcija, a pušačima često gripa preraste u bronhitis.

Jedite zdravije i vježbajte

Pobrinite se da polako uvodite zdravu prehranu. Brza hrana svako toliko neće učiniti mnogo štete, ali pokušajte smanjiti unos brze i masne hrane. Pokušajte piti najmanje osam čaša vode na dan i kloniti se gaziranih pića.

Neka tjelovježba postane sastavni dio vaše dnevne rutine. To ne znači da ćete morati početi trčati maraton, ali barem pokušajte šetati 30 minuta dnevno. Ako je vaše vrijeme ograničeno, pokušajte to barem četiri do pet puta tjedno.

Ne zaboravite hobije

Nađite vremena za hobije, kao što je rad u vrtu, čitanje ili šetanje. Također je dobra ideja da nabavite kućnog ljubimca ako već nemate jednog. Istraživanja su pokazala da postoji izravna veza između kućnih ljubimaca i oslobađanja od stresa.

Ako se odlučite biti zdraviji, učinite nešto po tom pitanju! Djela govore više od riječi, a nemate što izgubiti, osim mogućeg virusa ili bolesti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije