Vodič za preokretanje procesa starenja

Vodič za preokretanje procesa starenja

Vodič za preokretanje procesa starenja
  • Objavljeno: Subota, 14.03.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Mozak

U kasnim dvadesetima se hipokampus, dio mozga zaslužan za pamćenje, počinje smanjivati za oko 1% godišnje. Ovo smanjivanje je bespovratno, ali su istraživanja pokazala da ne morate sve prepustiti slučaju.

Ovaj uobičajeni proces starenja možete usporiti tako da redovito vježbate mozak zadajući mu mentalne zadatke i jedete namirnice koje štite mozak, kao što su orašasti plodovi, sjemenke i bobičasto voće.

Oči

Vaše oči na različite načine pokazuju znakove starenja. Vid može početi slabiti, možda ćete primijetiti tamne krugove ispod očiju ili prve bore.

Za oči je važno da unosite namirnice koje su bogate željezom, kako biste spriječili nastanak tamnih krugova. To su špinat, grah ili tamna čokolada. Kako biste spriječili prijevremeni nastanak prvih bora, počnite nanositi kremu s retinolom svake večeri prije spavanja.

Uši

Najčešći uzročnik gubitka ili slabljenja sluha je oštećenje ušiju. To je najčešće uzrokovano konstantnim slušanjem glasne glazbe ili izlaganju buci.

Zaštitite uši čepićima protiv buke kada je to potrebno i nemojte ih idući dan uopće izlagati buci. Dok slušate glazbu, smanjite glasnoću i nemojte ju slušati na slušalicama.

Vrat

Koža na vratu može postati tanja i osjetljivija od kože na licu. Istraživanja su pokazala da prve znakove starenja najčešće primjećujemo na području ruku, vrata i dekoltea.

Vrat zaštitite tako da ga redovito mažete hranjivom kremom ili losionom. Krema, koju koristite za lice, je sasvim dobra i za vrat. Nema potrebe da dodatno trošite novac.

Kosa

Svoju kosu trebate tretirati kao osjetljivu svilu. Češljanje mokre kose ili čupanje sijedih vlasi može uzrokovati trajna oštećenja folikule.

Nanosite hranjive maske za kosu barem jednom tjedno i izbjegavajte korištenje proizvoda za stiliziranje i uređivanje kose.

Lice

Lice godinama počinje odražavati i vašu osobnost jer će bore otkrivati kakvog ste karaktera. Bore na licu se najprije počinju javljati oko očiju jer je koža tamo najosjetljivija.

Znakove starenja na licu možete ublažiti uz pomoć kiselina. Koristite proizvode koji sadrži glikolnu ili salicilnu kiselinu. Nanosite kremu sa zaštitnim faktorom i pijte dovoljno vode.

Tijelo

Starenjem koža postaje opuštenija i svaki nedostatak postaje primjetljiviji. To je normalan proces s kojim se morate pomiriti, ali ga možete odgoditi.

Najbolje što možete napraviti za svoje tijelo je iščetkati ga na suho s četkom od prirodnih materijala. Na taj način ćete eliminirati toksine iz kože i potaknuti cirkulaciju krvi i limfe. Koristite četku koja je dovoljno gruba, ali i mekana. Počnite četkati od stopala i kružnim pokretima nastavite prema gore, odnosno prema srcu. Radite ovo 2 do 3 puta tjedno kako bi vaše tijelo izgledalo prekrasno.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije