Testovi za utvrđivanje neplodnosti

Testovi za utvrđivanje neplodnosti

Testovi za utvrđivanje neplodnosti
  • Objavljeno: Srijeda, 17.03.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što ako je prvi testovi ne pronalaze uzrok?

Ako prvi testovi ne pronalaze razloge za neplodnost, žena može imati jedan ili više sljedećih testova.

Ultrazvuk zdjelice

Ginekološki ultrazvuk gleda na veličinu i strukturu maternice i oba jajnika. Također se može provjeriti stanje i veličina jajnika za vrijeme tretmana neplodnosti.

Histerosalpingogram

Histerosalpingogram je rendgenski test koji gleda unutrašnjost maternice i jajovoda. Slike mogu prikazati začepljenja jajovoda. Ovaj test također može vidjeti probleme unutar maternice koji bi mogli spriječiti oplođena jaja da se pričvrste.

Sonohisterogram

Sonohisterogram je ultrazvučni test koji pogledava na ženske reproduktivne organe.

Biopsija endometrija

Biopsija endometrija se radi tako da se uzme mali komad endometrija kako bi se vidjele normalne promjene tijekom menstrualnog ciklusa.

Laparoskopija

Laparoskopija je direktno promatranje trbušne šupljine, jajnika, vanjske strane jajovoda, maternice (a i svih ostalih organa u trbušnoj šupljini ukoliko se laparoskopija radi u ne-ginekološke svrhe) uporabom laparoskopa. Tijekom ovog zahvata u rodnicu se umetne instrument koji pomiče maternicu. Ugljik dioksid (CO2) se upuhuje u trbušnu šupljinu kroz posebnu iglu. Ovaj plin pomaže odvajanju organa u trbušnoj šupljini čime se olakšava njihovo promatranje. Na kraju zahvata plin se ukloni.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije