Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Jabučni ocat

Jabučni ocat

Jabučni ocat
  • Objavljeno: Srijeda, 05.10.2011.
  • Broj pregleda: 7.074
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jabuka kao simbol zdravlja

Na pragu zime kada dolazi do opadanja aktivnosti u prirodi i na neki način zatvaranja prirode u sebe, prisjetimo se obilja dozrelih plodova koje nam je podarila jesen. Jedan od njih je jabuka, koja je uz grožđe, najzdravija i najljekovitija vrsta voća. Osim što lako uspijeva u našem podneblju, može se održati tijekom cijele godine pa u našem narodu vrijedi kao voće koje sprečava bolest i produljuje život. Poznato je nekoliko stotina sorti jabuka različitog okusa: od kiselih i oporih do reskih i slatkih.

Jabuka je na neki način pravi simbol zdravlja i vitalnosti. Plod jabuke sadrži: voćne šećere, vitamine, minerale, enzime, organske kiseline, pektin, celulozu, tanine i druge tvari koje u organizmu imaju zaštitnu ulogu. Od minerala najviše ima: kalija, fosfora, magnezija, kalcija, željeza, silicija i drugih elemenata u tragovima. Zreli plodovi bogati su vitaminima: A, B i C.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije