Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ostanite zdravi i kada zahladi

Ostanite zdravi i kada zahladi

Ostanite zdravi i kada zahladi
  • Objavljeno: Subota, 11.09.2010.
  • Broj pregleda: 840
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ljudsko tijelo svakodnevno iziskuje niz hranjivih tvari, od vitamina, minerala, aminokiselina pa sve do antioksidanta i vlakana. Kontinuirani napori, stres i neadekvatna prehrana samo su dio svakodnevnog života zbog čega vrlo često dolazi do poremećaja u organizmu. Zbog ubrzanog radnog i životnog ritma najčešće pati prehrana.

Uz sve to, dolazi doba godine kada je naš organizam izložen najvećim izazovima. Niske temperature, moderni način života koji nas tjera da okolinu mijenjamo u ekstremima vruće-hladno. To je vrlo zbunjujuće za organizam koji se mora prilagođavati metabolički na veću ili manju proizvodnju topline. Taj problem je osobito izražen kod osoba koje imaju višak masnog tkiva.

Masno tkivo je odličan izolator koji čuva našu toplinu i skladišti energiju. U zimskim uvjetima je kontrola apetita i unosa namirnica još veći izazov, jer svaki kalorijski višak masno tkivo vrlo učinkovito pohranjuje. Ne pazimo li na odabir namirnica i hrane koju unosimo svaki dan, vrlo je teško imati kontrolu nad kilogramima. Ono što je još važnije, treba imenovati problem u višku kilograma - nakupljeno suvišno masno tkivo. Nekvalitetan i loš izbor namirnica poput bureka, krafni, čipsa i drugih slanih grickalica, te bijelih lisnatih peciva opterećuje nas suvišnim šećerom, mašću i solju, a istodobno uskraćuje potrebne vitamine, proteine i minerale. Stoga je balansirana prehrana vrlo važna i cilj je svih korektivnih dijeta, koje za cilj imaju kontrolu tjelesne težine ili mršavljenje. Prepušteni slučaju, obično tražimo fast food mjesta koja u svojoj ponudi imaju samo namirnice s viškom kalorija, a manjkom hranjivih tvari. Kako danas većina ljudi radi uredski posao, a ne fizički težak posao, važno je izgraditi svijest o svim potrebnim hranjivim tvarima koje naše tijelo treba iz zdrave prehrane.

Što možemo učiniti?

Činiti zdrave izbore u prehrani u današnje vrijeme nije nimalo lako. A ako malo bolje pogledate situaciju, tekući shake obrok poput Spiru-teina upravo je dizajniran za postizanje zdrave ravnoteže u prehrani i tjelesnoj težini, te uspješno kontroliranja unos kalorija i hranjivih tvari u svakodnevnom životu, ali bez opterećivanja organizma umjetnim sladilima. Osim na kontroli unosa kalorija, njegov hranjivi sastav vitamina i minerala čini ga odličnim izborom za aktivne osobe i sportaše. Osobito je zanimljiv vegetarijancima kao hranjivi biljni obrok i odličan izvor biljnih proteina. Spiru-tein je niskokaloričan i sadrži samo 99 kalorija s 0 posto masti, te je odličnog i punog okusa. Obogaćen je probavnim enzimima koji poboljšavaju probavljivost i detoksikaciju, a dijetetska vlakna reguliraju rad probave. Bitno je napomenuti kako ponosno sadrži prirodne sastojke bez GMO-a i umjetnih sladila.

Spiru-tein se odlično uklapa u suvremeni tempo života u kojem imamo malo vremena za pripravu zdravog obroka, jer zahtijeva malo vode i shaker za miksanje, i ukusni hranjivi obrok je gotov za tren. Jedan od istinskih užitaka u životu je počastiti se ukusnom slasticom za koju znate da je dobra za vas na svaki način.

 

Spiru-Tein možete pronaći u različitim pakiranjima:

Small
Vrećica Spiru-Tein za 1 obrok idealna je za uporabu izvan kuće. Dovoljno je promućkati sadržaj vrećice s mlijekom u pauzi za ručak i Vaš zdrav obrok je spreman.

Medium
Spiru-Tein pakiranje od pola kg dovoljno je za 17 obroka. U shaker ili blender ulijte 2,5 dl malomasnog hladnog mlijeka ili vode. U mlijeko/vodu stavite 1 mjericu Spiru-Teina.

Large
Pakiranje Spiru-Tein od 1 kg dovoljno je za 34 obroka. U shaker ili blender ulijte 2,5 dl malomasnog hladnog mlijeka ili vode. U mlijeko/vodu stavite 1 mjericu Spiru-Teina.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije