Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Tekuće voće

Tekuće voće

Tekuće voće
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.12.2008.
  • Broj pregleda: 5.899
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Dar iz prirode

Sokovi su proizvodi od voća. Riječ je o najprirodnijoj hrani od voća u tečnom stanju. Neovisno da li je riječ o iscjeđenom soku (voćni sok koji se izvlači iz usitnjenog voća pod pritiskom), voćnoj kaši (dobijenoj pasiranjem voća) ili mješavina soka i kaše, sokovi se dijele na bistre, mutne i kašaste. Sok dobijen cijeđenjem mora se bistriti da bi se dobio bistri sok. Kašasti sok se dobiva miješanjem voća koje smo propasirali i soka koji smo iscjedili - mješavina kaše i šoka daje kašasti sok od jedne, a češće od više vrsta voća.

Sokovi sadrže sve sastojke iz voća, bilo u bistrom, mutnom ili kašastom obliku. To je 100% prirodan sok. Soku se ne dodaje voda. Ukoliko mu se dodaje šećer, onda mora biti istaknuto na deklaraciji i pakiranju da je sok zaslađen. Stopostotnom soku može se dodati i kiselina. Ali, ne smiju se dodavati i šećer i kiselina, dakle ili jedno ili drugo.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije