Tekuće voće

Tekuće voće

Tekuće voće
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.12.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Povrće u sokovima

Kod nas je dominantan sok od rajčica, mrkva se obično koristi kao komponenta, kao dodatak. Proces dobivanja je isti kao i kod voćnog soka. Mada, kod povrća nemamo bistre ili mutne, već samo kašaste sokove. Doduše, cikla se može iscjediti. Ali, mrkva se pretvara u kašu i u kašastom obliku se prenosi da bi održala boju, jer kada se iscjedi, nema onu karakterističnu boju, pošto njeni pigmenti nisu rastvorljivi u vodi. I rajčica se ne cijedi, već se pasira.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije