Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Alternativne metode mršavljenja

Alternativne metode mršavljenja

Alternativne metode mršavljenja
  • Objavljeno: Nedjelja, 24.07.2011.
  • Broj pregleda: 2.453
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Oni koji su pokušali i testirali mnoštvo dijeta, kao i planova tjelovježbe, a još uvijek nisu postigli svoje ciljeve što se tiče gubitka težine mogli bi pronaći nove metode mršavljenja. Alternativne metode za skidanje kilograma popularne su u cijelom svijetu i ljudi u njih imaju veliko povjerenje. Ovi drevni tretmani za gubitak kilograma možda su upravo ono što vam treba.

Alternativne metode opuštanja i, u ovom slučaju, gubitka težine, izazivaju razne kontraverze jer neki ne mogu vjerovati da je moguće izgubiti težinu ako nema teškog rada i znojenja. Akupunktura, kao i masaža samo su neke od glavnih metoda najpopularnijih alternativnih načina za mršavljenje. One ciljaju na specifične dijelove našeg tijela koji mogu utjecati na gubitak kilograma i kontrolu tjelesne težine. Oni koji su bili razočarani neučinkovitošću brzih dijeta, kao i programima fitness centara koji nisu dali rezultata, mogu biti zainteresirani za glavne prednosti sličnih tretmana.

Reiki

Pravilno funkcioniranje i zdravlje uma i tijela je glavni princip reikija. Ova alternativna metoda će eliminirati sve toksične emocije iz tijela i na taj način vratiti fizičko i duhovno zdravlje. Energija je ključna riječ kada je u pitanju reiki, pa je sve što morate učiniti, leći na madrac.

U međuvremenu će terapeut staviti ruke na kritične dijelove koji se moraju liječiti. Njegova pozitivna energija će se proširiti po cijelom tijelu i osigurati proces ozdravljenja. Oslobađanje od stresa će dovesti do pravilnog rada metabolizma.

Akupunktura

Akupunktura je korištena u prošlosti kao jedan od alternativnih metoda za neutraliziranje svih problema koji bi mogli uništiti zdravlje. Malene igle kada su postavljene u određena područja uništavaju različite blokade koje bi mogle usporiti strujanje energije kroz cijelo tijelo.
Usvajanje načela holističkog liječenja cijelog tijela i hvatanje u koštac s protokom energije nužno je kako bi se zajamčilo pravilno funkcioniranje metabolizma i drugih važnih tjelesnih funkcija koje igraju bitnu ulogu u debljanju i gubitku kilograma.

Hipnoza

Kao jedan od tretmana o kojemu se najviše raspravlja, hipnoza će biti u mogućnosti pomoći kod gubitka kilograma. Ovaj tretman će unijeti radikalne promjene kada je riječ o apetitu i prehrambenim navikama. Imat ćete priliku usvojiti potpuno novi režim prehrane s obzirom na promjene koje će se dogoditi u vašem razmišljanju. Naviknut ćete se na konzumiranje zdravih namirnica i kontrolirat ćete čežnju za hranom.

Refleksologija

Naša stopala su izravan put do različitih organa. Masaža stopala se od davnina koristi za liječenje bolesti, raznih upala i infekcija koje bi mogle naštetiti našem organizmu. Terapeut cilja na organe i funkcije koje doprinose mršavljenju. Na metabolizam se može lako utjecati kroz hormonske žlijezde koje će zadržati naš apetit na odgovarajućoj razini.

Meditacija

Meditacija se koristi i za gubitak težine, kao i za eliminaciju svih negativnih misli iz našeg uma jer stres usporava metabolizam i sabotira naša nastojanja da izgubimo kilograme.

Razne slavne osobe meditaciju i jogu odbiru kako bi očuvale svoju besprijekornu liniju i zdravstveno stanje. Stres može biti vaš najveći neprijatelj kad je posrijedi gubitak težine. Važno je da se naučite opustiti i izbacite negativnu energiju iz sebe kako bi oslobodili put pozitivnim promjenama u svom životu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije