Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Njega suhe kože

Njega suhe kože

Njega suhe kože
  • Objavljeno: Petak, 06.05.2011.
  • Broj pregleda: 2.280
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ako lice ne pokazuje masnije tragove, onda imate suhu kožu. Sklona je borama i osjetljiva. Lako se ljušti. To je osobito istaknuto tijekom zimskih mjeseci. Osobe sa suhom kožom ne bi smjele koristiti sapun za pranje lica jer uklanja prirodna ulja koja štite kožu. Trebalo bi koristiti proizvode koji osiguravaju vlažnost kože. Ti proizvodi povećavaju sadržaj vlage u vanjskim slojevima kože i doprinose mekom i svježem izgledu kože.

Mrlje na koži koje nestaju s primjenom hidratantne kreme su često znak suhe kože. Pore ​​nisu vidljive, a koža izgleda osjetljivo. Koža mora ostati apsolutno čista. Visok sadržaj vlage prisutan u koži se smanjuje kako vrijeme prolazi i razina hormona se mijenja. To često rezultira suhom kožom kod ljudi koji nikada prije nisu imali suhu kožu.

Prvi važan korak u očuvanju kože od isušivanja je čišćenje. To je posebno važno za žene koje koriste šminku. Čišćenje pomaže u uklanjanju nečistoća koje pridonose suhoj i zategnutoj koži. Ovu rutinu treba slijediti dva puta dnevno, ujutro jer se nečistoće s kose prenose na lice, i prije spavanja. Sredstvo za čišćenje treba biti nježno i obilato umasirano u kožu.

Proces čišćenja tonikom slijedi odmah nakon čišćenja kože. Tonik stimulira cirkulaciju i otklanja ostatak prljavštine s kože. Potrebno je tonik nanijeti na vaticu i nježnim pokretima očistiti lice. Grubi pokreti mogu dodatno iritirati kožu. Kako je suha koža dosta osjetljiva potrebno je izabrati proizvod koji odgovara ovom tipu kože jer loš proizvod može dodatno isušiti kožu.

Adekvatna količina sna je jedna od stvari na koje trebate pripaziti. Tijekom spavanja koža je slobodna od bilo kakvih vanjskih smetnji poput sunca, vjetra i prašine, i koža zamjenjuje mrtve stanice s novim stanicama. Dermalna tkiva se opuštaju i stoga se mogu hraniti bez ikakve vanjske smetnje. Posebno je važno suhu kožu dobro zaštiti od sunca jer izlaganje suncu dodatno isušuje kožu i pojačava crvenilo i perutanje kože.

Da biste spriječili suhoću kože, vrlo je važno da ju nahranite. Hranjiva krema bi trebala biti primijenjena svakodnevno ujutro i prije spavanja jer opušta napete mišiće i ubrzava cirkulaciju. Ako imate jako suhu kožu koristite hranjivu kremu s vitaminom E. Hidratacija je za suhu kožu ključna.  

Područje oko očiju treba posebnu skrb, jer je to područje koje nema lojnih žlijezda. Stoga je to vrlo osjetljivo područje i može najviše patiti od suhoće. Zbog toga je sklonije stvaranju bora.

Za posebnu njegu područja oko očiju, nježno nanesite kremu iz unutarnjeg kuta oka prema van. Osjetljivo područje oko očiju treba posebno pažljivo očistiti prije odlaska u krevet jer nečistoće mogu dovesti do natečenih očiju.

Koristite blaga sredstva za čišćenje lica, umjesto sapuna. Čak i klor u vodi isušuje kožu. Da bi spriječili štetne posljedice, kozmetiku i šminku odaberite prema tipu kože.

Suha koža zahtijeva njegu, malo vremena i truda. Hidratizacija će pomoći da suha koža izgleda najbolje u svim okolnostima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije