Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Insanity workout - prednosti i nedostaci

Insanity workout - prednosti i nedostaci

Insanity workout - prednosti i nedostaci
  • Objavljeno: Utorak, 19.11.2013.
  • Broj pregleda: 2.043
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Insanity je vjerojatno najteži oblik treninga temeljen na kardiovaskularnim vježbama. To je trening za cijelo tijelo, kružni trening koji za otpor koristi samo tjelesnu težinu. Svaki trening traje oko 30 do 60 minuta.

Tradicionalni intervalni treninzi zahtijevaju vježbanje visokim intenzitetom kraće vremensko razdoblje, nakon čega slijedi duži odmor. Insanity, s druge strane, zahtijeva vježbanje maksimalnim intenzitetom u razdoblju od 3 minute, nakon čega slijedi odmor od 30 do 60 sekundi.

Tipičan insanity započinje zagrijavanjem, što uključuje trčanje na mjestu i skakanje. Insanity je toliko zahtjevan da ćete na samom početku, već kod zagrijavanja, vjerojatno osjetiti poteškoće u održavanju ritma.

Prednosti

Insanity trening je odličan za osobe koje žele smanjiti postotak masti u tijelu i pospješiti fizičku izdržljivost.

Ovaj trening se može raditi u udobnosti vlastitog doma, jedino je važno usavršiti izvođenje svih vježbi kako učinak ne bi bio suprotan od željenog.

Uživat ćete u visokom intenzitetu svakog treninga i brzim izmjenjivanjem pokreta, što ne ostavlja puno vremena za razmišljanje.

Nije vam potrebna dodatna oprema jer se sve vježbe snage izvode tako da za otpor koristite samo vlastito tijelo.

Sve vježbe se izvode u više varijacija, stoga trening u svakom trenutku ostaje zanimljiv i izazov za sve mišićne skupine.

Trening je kratak pa je odličan za osobe koje imaju užurban dan, puno obveza i ograničeno slobodno vrijeme.

Uz zdrave prehrambene navike, insanity brzo daje rezultate koji postaju vidljivi u prosjeku nakon 3 tjedna.

Nedostaci

Ovi treninzi su jako intenzivni i osmišljeni za osobe koje već imaju dobru fizičku kondiciju i mogu izdržati visok intenzitet vježbanje.

Nije prilagođen osobama s posebnim potrebama, kao što su osobe koje pate od kardiovaskularnih bolesti, pretilosti ili dijabetesa.

Ako nemate osnovnu fizičku kondiciju, insanity nije za vas. Ovaj program je najbolji za osobe koje se svakodnevno kreću i koje su spremne za trening visokog intenziteta.

Ovaj trening nije za osobe koje žele povećati postotak mišićne mase jer ne sadrži podizanje tereta. Postoji ograničena količina vježbi snage koje koriste samo težinu tijela, kao što su razne varijacije čučnjeva ili sklekova.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije