Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

5 zdravstvenih problema koje možete riješiti seksom

5 zdravstvenih problema koje možete riješiti seksom

5 zdravstvenih problema koje možete riješiti seksom
  • Objavljeno: Srijeda, 10.06.2009.
  • Broj pregleda: 1.008
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Nije samo riječ o čistom hedonizmu, vođenje ljubavi zdravo je kao lijek za mnoge tegobe, osobito one psihosomatskog uzroka.

Često se žalite na višak kilograma, glavobolju ili loše raspoloženje? Sve te probleme rješavali ste različitim metodama, ali čini vam se da se ništa nije promijenilo na bolje? Premda mnogi još uvijek ne vjeruju, znanstveno je dokazano da seks blagotvorno djeluje na zdravlje. Ukoliko i vi sumnjate da ćete se na taj način riješiti nekih zdravstvenih problema, nudimo vam nekoliko odličnih razloga da se napokon počnete redovito seksati!

1. Ako nakon seksa osjećate umor, znači da ste se dovoljno iscrpili, što je itekako pozitivno. Znanstvenici tvrde da samo ljubljenje tri puta tjedno spali čak 7.500 kalorija godišnje što je kao da pretrčite 120 kilometara. Ne trebamo vam ni govoriti koliko bi se kalorija rješili da se seksate najmanje tri puta tjedno. Dakle, umjesto trčanja-ljubite se!

2. Ukoliko niste primijetili, za vrijeme seksa diše se ubrzanim tempom, a to podiže razinu kisika u stanicama. Poznato je da kisik blagotvorno djeluje na rad svih vitalnih organa. Seksom se podiže i količina ženskog hormona estrogena koji blagotvorno djeluje na srce.

3. Za vrijeme seksa kod pripadnika jačeg spola, povećava se razina testosterona. Povećanje količine muškog spolnog hormona pomaže očuvanju teških kostiju i mišića. Osim toga seksom se smanjuje razina kolesterola.

4. Seksom se možete riješiti glavobolje i bolova uzrokovanih artritisom. Ukoliko ste konstantno pod stresom i želite popraviti raspoloženje, ne postoji bolja terapija od seksa. Odličan je i za očuvanje prostate jer redovite ejakulacije čiste otpadne tvari koje se nakupljaju u toj žlijezdi.

5. Seks je važan element kvalitetnog života partnera. Ukoliko vam se čini da ste se udaljili od partnera, seksajte se redovito jer niste ni svjesni koliko ćete se zbližiti. A sretni ljudi su zdraviji i duže žive.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije